Anonim

kreditt: @ miller.lyle via Twenty20

Vi forteller kontinuerlig at vi bekymrer oss for mye, men det er en ny studie ut med bevis som sier at litt bekymring er bra: faktisk kan det faktisk være bra for oss.

Et nytt papir av psykologprofessor Kate Sweeny hevder at bekymringsfullhet er bra for både kropp og sinn. "Til tross for det negative rykte, er ikke alle bekymringer ødeleggende eller til og med ubrukelige, sier Sweeny. "Det har motiverende fordeler, og det virker som en følelsesmessig buffer."

I sin artikkel, "The Surprising Upsides of Worry", sier Sweeny at bekymring er en viktig motivator og beskytter, og at den forhindrer folk i å komme inn i ubehagelige situasjoner.

For eksempel, hvis du er bekymret for solskader, er du mer sannsynlig å bruke solkrem. Hvis du er bekymret for å aldri skrive den romanen, er du mer sannsynlig å sette penn til papir. Hvis du er bekymret for å komme inn i en ulykke, vil du sette sikkerhetsbelte på. Det er alt bra bekymring.

Selvfølgelig er for mye bekymring heller ikke en god ting. "Ekstreme nivåer av bekymring er skadelig for ens helse. Jeg har ikke tenkt å talsmann for overdreven bekymring. I stedet håper jeg å gi trygghet til den hjelpeløse bekymringen - planlegging og forebyggende tiltak er ikke dårlig, sier Sweeny. "Bekymring av riktig beløp er langt bedre enn ikke å bekymre deg i det hele tatt."

Vel, det får oss til å føle oss bedre.

Anbefalt Redaktørens valg