Innholdsfortegnelse:

Anonim

I vanskelige økonomiske tider kan bedriftseiere og kreditorer finne seg behov for å sende et samlingsbrev til kundene for å tilbakebetale forfaller. Et effektivt samlingsbrev bør ikke bare varsle forbrukeren om sen betaling, men også opprettholde gode kunde-forretningsforbindelser.

kreditt: Jupiterimages / Pixland / Getty Images

Definisjon

Et samlingsbrev er et faglig skriftlig brev sendt av en bedriftseier, en kreditor eller et selskap som ikke har blitt betalt for tjenester eller varer i tide. Et samlingsbrev informerer kunden om å skylde penger og inneholder vanligvis instruksjoner om hvordan du gjør sen betaling.

timing

Når en kunde er forsinket på en betaling med mer enn bare noen få dager, vil det bli sendt et samlingsbrev som forteller kunden hvor mye balansen skyldes og hvordan den skal betales.

Hensikt

Formålet med et samlingsbrev er å knuse kunden for å sende betaling eller å ringe og diskutere saken. En effektiv samlingsbrev er høflig men fast og inneholder instruksjoner om hvordan du betaler gjelden. Disse brevene er ment å stimulere betaling for et selskap og hjelp med inntekter.

Mottak av samlingsbrev

Hvis du mottar et samlingsbrev, bør du gjøre alt for å betale det beløpet du ønsker. Hvis du ikke kan tilbakebetale gjelden på det tidspunktet brevet kommer, bør du ringe til kreditor for å diskutere situasjonen. Hvis du må bestride brevet eller gjelden, for eksempel hvis du allerede har betalt gjelden, og du tror brevet er en feil, er det viktig å kontakte kreditoren så snart du kan for å få saken ryddet opp.

Innhold av samlingsbrev

Et samlingsbrev vil inneholde beløpet skyldes, en forfallsdato for forespurt betaling og en metode for foretrukket betaling. Det vil også inkludere en måte å kontakte kreditor på.

Anbefalt Redaktørens valg