Innholdsfortegnelse:

Anonim

"Markedsverdi" eller "rettferdig markedsverdi" av en bil er en måling av verdien av den spesifikke bilen på det åpne markedet. Hvis bilen er ny, er dette nummeret lettere beregnet enn om det er brukt, men i begge tilfeller er bilens markedsverdi viktig og nyttig å vite - om du kjøper eller selger bil, donerer en til veldedighet eller bare prøver å estimere verdien av dine eiendeler.

Å vite bilens markedsverdi er en forsiktig idé av flere grunner.

Hva påvirker det?

Den første og viktigste faktoren i bilens markedsverdi er selvsagt bilens modell og år. For nye biler er dette faktisk den eneste faktoren: En kombinasjon av detaljprisen foreslått av produsenten, "forhandlerprisen", bilforretningen som faktisk ble betalt til produsenten, og den nåværende populariteten og oppfattet påliteligheten til bilens modell og år. En bruktbil er dessuten påvirket av sin tilstand og kjørelengde, og markedsverdien er mye mer variabel og spesifikk.

Hvorfor bør jeg vite det?

Poenget med å vite bilens markedsverdi er at forhandlerne burde kjenne det også, og det er dermed teoretisk nær det beløpet du bør kjøpe eller selge bilen på. Vanligvis vil denne verdien være et sted mellom forhandlerprisen - hvor forhandleren vil tape penger - og den foreslåtte utsalgsprisen (MSRP), som ofte er betydelig høyere enn markedsverdien. Selv om du ikke kjøper eller selger en bil, men heller donerer den til veldedighet, er det viktig å vite verdien slik at du kan kreve et nøyaktig skattefradrag.

Hvordan finner jeg det?

Du kan sammenkoble et grovt estimat av bilens markedsverdi selv med litt forskning - se på Internett for informasjon om lignende biler - men det finnes ressurser for å gjøre denne prosessen mye lettere. Nettsteder som Kelley Blue Book og Edmunds.com (se Ressursavsnitt) inneholder søkbare databaser med gjeldende markedsverdi av mange forskjellige bilmodeller; Disse databasene er også geografisk sensitive, slik at du kan få en ide om bilens markedsverdi i ditt område.

forhandlings

Forhandlingsstrategier varierer fra forhandler og bil, men en god tommelfingerregel er å åpne for en $ 500 avstand fra bilens markedsverdi - $ 500 under hvis du selger og $ 500 over hvis du kjøper. Dette vil hjelpe deg å prale en forhandler til noe nær den faktiske verdien, og holde deg fra å måtte straks flytte bort fra åpningsfiguret i forhandlinger.

Anbefalt Redaktørens valg