Innholdsfortegnelse:

Anonim

Lei et hus er noen ganger en vanskelig og tidsintensiv oppgave - du må forberede plassen, finne en leietaker, vurdere leietaker og deretter administrere leietaker mens han er til stede i hjemmet. Du kan tenke at leie huset til et familiemedlem gjør ting enklere, men i noen tilfeller kan det vise seg like vanskelig hvis ikke mer. Ta noen forholdsregler for å unngå problemer forbundet med å leie til en slektning.

Skritt

Planlegg et sit-down møte for å diskutere arrangementet ansikt til ansikt med familiemedlemmet. Forklar til ham at du må behandle dette arrangementet det samme som du ville hvis han var en fremmed.

Skritt

Bestem om du skal kreve kreditt og bakgrunnskontroll for familiemedlemmet før du leier huset. Hvis det er et veldig nært familiemedlem som du har kjent i årevis og stoler på, kan du bestemme deg for å hoppe over kredittsjekk. Hvis du planlegger å leie til en fjernstendig slektning, vil du kanskje kjøre sjekken før du godtar dette arrangementet.

Skritt

Sett en månedlig leieavgift for familiemedlemmet. IRS regelverk sier at hvis du leier til et familiemedlem må du ta opp en rettferdig leiepris eller ellers anses det for personlig bruk for skattemessige formål (du kan ha begrensninger på fradragsberettigede utgifter i dette tilfellet). En rettferdig leiepris er markedet leie-hva andre i området belaste fremmede for å leie et lignende hjem. Du kan sjekke rettferdig markedsleie på US Department of Housing Fair Markedsleie.

Skritt

Skriv en offisiell leieavtale, akkurat som du ville med en vanlig leietaker. Ikke sett deg for en verbal leie, bare fordi du har å gjøre med en slektning. Forklar hele leieperioden du har avtalt om, inkludert leiebeløpet, lengden på leiebeløpet og mengden av depositum som kreves for å ta i bruk hjemmet. Du kan finne en standard leieavtale gratis eller mot et gebyr.

Anbefalt Redaktørens valg