Innholdsfortegnelse:

Anonim

Eiendomsbedrifter er unike, men når det gjelder markedsvurdering, kan de være litt vanskelig å forstå. Et verktøy du kan bruke til å hjelpe, er aksjemarkedet. Aksjemarkedet er et av de mest dynamiske markedene i verden. Det er en rekke eiendomsbedrifter som handler på aksjemarkedet. De kalles REITs eller Real Estate Investment Trusts.

kreditt: Jupiterimages / Pixland / Getty Images

Skritt

Se gjennom definisjonen for et PE-forhold (pris til inntjening). Et PE-forhold beregnes ved å dividere dagens pris på en aksje av inntektene for aksjene.

Skritt

Bestem PE-forholdet for eiendomsfirmaet ditt. Hent prisen fra et børsnoteringsverktøy på nettet eller din megler og resultat per aksje fra årsrapporten eller selskapets nettsted under Investor Relations.

Skritt

Sammenlign PE-forholdet til gjennomsnittlig PE-forhold for eiendomsbedrifter. Du kan gjøre dette på de fleste investeringsprosjekter.

Skritt

Bestem om bedriften din er under- eller overvurdert. Selskapet er undervurdert hvis PE-forholdet er under bransjens gjennomsnitt og overvaluert hvis det er over gjennomsnittet for næringen.

Skritt

Bruk bransjen gjennomsnitt til å tilbake til hva verdien av eiendomsbedriften er. Siden PE-forholdet er pris delt med inntjening, kan du, hvis du vet det gjennomsnittlige PE-forholdet, multiplisere dette med inntjening per aksje for å få aksjekursen. Multipliser dette med antall utestående aksjer for markedsverdien av selskapet.

Anbefalt Redaktørens valg