Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selv om du aldri har hørt begrepet "pengemultiplikator", vet du sannsynligvis prosessen den refererer til: Når du legger pengene dine i banken, blir de pengene ikke satt i hvelv og holdt for deg. Den går inn i det generelle bassenget, og banken har bare lov til å låne så mye penger som Federal Reserve vil tillate.Pengene som må holdes av banker kalles "reserver", og at pengene må holdes til side i et forhåndsdefinert forhold mellom reserver og innskudd. Dette forholdet bestemmes ved hjelp av en enkel pengemultiplikator.

Slik beregner du enkle penger Multiplierkreditt: Yozayo / iStock / GettyImages

Hvordan det fungerer

En bankleder er ansvarlig for å holde rede på dagens reserveforhold. Hver dag, når penger faller inn i kontoer, er bankansvarlig ansvarlig for at en viss prosentandel av pengene blir avsatt som reserver. Så hvis en bank har et reserveforhold på 10 prosent, betyr det at for hver dollar som er deponert, må banken sette bort $ 0,10 i reserver. En bank med 100 millioner dollar i totale innskudd ville ha 10 millioner dollar som det ikke kunne låne ut i noen form.

Gjeldende reservebeløp er offentlig informasjon og endres trinnvis. Fra og med november 2017 er den første $ 16 millioner som banken tar inn, unntatt reservekrav. Deretter vurderes et reserveringsforhold på 3 prosent opp til $ 122,3 millioner. En bank som har mer enn 122,3 millioner dollar, må legge til side 10 prosent som reserver. Pengene må holdes i en hvelv som kontanter, deponeres i en føderalbank eller deponeres på en passeringskonto hos en tilsvarende institusjon.

Money Multiplikator Formel

For å beregne formelen i henhold til gjeldende regelverk, ta hele beløpet i din bank og eliminere de første $ 16 millioner. Så hvis banken din hadde $ 100 millioner, ville du trekke $ 16 millioner, for totalt $ 84 millioner. Dette beløpet vil være summen hver dag mottakelig for reservekrav. Fordi 84 millioner dollar ikke overstiger 122,3 millioner dollar, trenger du bare å bruke regelen på 3 prosent.

Så lenge dine totale innskudd forblir under 122,3 millioner dollar, trenger du bare å avsette 3 prosent i reserver. En bank med totalt $ 100 millioner vil gjelde 3 prosent multiplikator daglig for å sikre at alt annet enn $ 16 millioner av innskuddene er dekket med reserver du har i hvelvet ditt eller med en Federal Reserve-godkjent institusjon. På dagen du hadde $ 84 millioner i innskudd, ville $ 2,52 millioner være nødvendig å bli holdt som reserver. Dette betyr at 81,48 millioner dollar av dine 100 millioner dollar i innskudd er tilgjengelig for utlån til kontoinnehavere.

Anbefalt Redaktørens valg