Innholdsfortegnelse:

Anonim

Pensjon er et arrangement som alle må planlegge nøye. Men det nøyaktige beløpet som trengs for pensjonering varierer mye på grunn av forskjeller i ønsket livsstil. Pensjonere i Canada er ikke noe unntak. Selv om kanadiere har fordelen av sosialisert helsetjeneste, har de også en høy skattebyrde som reduserer spenningen i pensjonen.

Koste

Levekostnadene i Canada er omtrent lik den i USA, selv om den varierer mye mellom byer og landområder. Hvis du er dekket av Canadas sosialiserte helsevesen, trenger du ikke å bekymre deg om medisinske kostnader, men husk at de høyere skattene kuttes inn i besparelsene så mye eller mer som medisinsk forsikring kan.

livsstil

Mange mennesker finner ut at deres levekostnader reduseres under pensjonering fordi de ikke lenger påfører arbeidsrelaterte utgifter som pendling, forretningsklær, lunsjer osv. Men hvis du har dyre hobbyer som reise, vin eller antikviteter, kan du oppleve at ditt liv Utgifter er større når du har tid til å delta mer fullt ut i disse aktivitetene.

besparende

Canada begynte nylig å tilby skattefordelte pensjonsoppsparingskonto (i likhet med IRA i USA) til alle sine lønnsøkende borgere. Hvis du er en borger i Canada, sørg for å dra nytte av disse sparebilene.

uttak

De fleste eksperter vurderer 4 prosent en sikker årlig uttakstid fra dine pensjonsavregningskontoer, noe som betyr at ved å trekke ut mer enn 4 prosent årlig, vil du bevare hovedstolen og la den vokse litt, noe som gir beskyttelse mot inflasjon. Hvis du har et neseegg på $ 1 million, betyr dette at du trygt kan trekke rundt $ 40 000 per år fra pensjonskontoene dine.

expats

Hvis du drar til Canada fra et annet land, husk at du ikke vil motta de sosiale fordelene som kanadiske statsborgere mottar. Valutaverdiene svinger vilt, og den kanadiske dollar er for tiden verdt mindre enn euro, pund og amerikansk dollar, dette kan ikke alltid være tilfelle. Den kanadiske regjeringen kan også kreve at du bevise at du er økonomisk i stand til å støtte deg selv før du lar deg opprette bosted i Canada.

Anbefalt Redaktørens valg