Innholdsfortegnelse:

Anonim

I vanskelige økonomiske tider kan flere og flere eldre søke å arbeide forbi tradisjonell pensjonsalder. Hvis de mister jobbene sine og ikke har nok i veien for trygdeordninger og andre pensjonsinntekter, kan de forsøke å samle inn arbeidsledighetstillatelser som en måte å styrke sin økonomiske stilling på. For det meste er det mulig å samle både trygd og arbeidsledighet.

Eldre kan vanligvis motta både trygdeordninger og arbeidsledighet.

Grunnleggende

Stater fastsetter sine egne kriterier for berettigelse til arbeidsledighet. Mest skiller mellom pensjonsinntekter, for eksempel pensjoner, og trygdeordninger. Med hensyn til pensjoner, reduserer mange stater arbeidsledighetenes fordeler med en dollar for hver dollar arbeidsgiver har bidratt til pensjonen. Fra og med 2011 reduserer 43 av 50 stater aldri arbeidsledighetstjenestene til mottakere av trygdeordninger.

unntak

Illinois, Louisiana, Minnesota og Utah reduserer arbeidsledighetstjenestene med 50 prosent for fordringshavere som mottar trygdeordninger. Minnesota frafaller reduksjonen på 50 prosent dersom fordringshaveren oppnådde lønnskreditter for berettigelse til arbeidsledighet, mens han allerede er kvalifisert for trygdeordninger. South Dakota og Virginia pålegger 50 prosent reduksjon for mottakere av trygdeordninger, avhengig av mengden penger i statsledighetsfondet. Sør-Dakota, for eksempel, slutter å pålegge en reduksjon dersom arbeidsledighetsfondets balanse i slutten av et kalenderkvartal er $ 30 millioner eller mer.

betraktninger

Kandidater av arbeidsledighet er kun kvalifisert dersom de er i stand til å jobbe heltid, aktivt søker en fast jobb og er tilgjengelig for å godta ethvert egnet jobbtilbud. Kandidater som er gamle nok til å motta trygdeordninger, må sørge for at de aktivt jobber på heltid. Deres stat kan herske dem utelukkende hvis de er villige til å jobbe bare visse timer eller dager, har ingen måte å komme på jobb eller ha ansvar eller andre forhold som begrenser sin tid. De må være klare til å presentere bevis på et jobbsøk, for eksempel kontakter de har gjort, på forespørsel fra deres statsledighetsbyrå.

avklaring

Effekten av trygdeordninger på arbeidsledighet er forskjellig fra effekten av trygdeforsikring eller tilleggsavgift for trygdeordninger. I de fleste stater kan enhver form for funksjonshemming betjene diskriminering av en saksøker for ikke å oppfylle kravet om å kunne ta en heltidsjobb. Enkelte stater tillater at de som har funksjonshemmede, mottar arbeidsledighet, så lenge de ikke slår av jobber som kan imøtekomme deres funksjonshemninger. Disse tilstandene er Alaska, Delaware, Hawaii, Idaho, Nord-Dakota, Nevada, Massachusetts, Maryland, Tennessee og Vermont.

Anbefalt Redaktørens valg