Anonim

kreditt: @ RLTheis / Twenty20

Det er mye å si for å kjøpe en bruktbil; Det er også nok vitser om å kjøpe en bruktbil for å sette noen på kant. Din neste brukte bil kan alltid ha et tidligere liv du trenger å vite om. Med fremveksten av ridesharing trenger vi mer åpenhet enn noensinne.

Selv om vi ikke vet sikkert, gir en gjetning om lag 1 million Uber-drivere i USA, og det regner ikke med drivere som jobber utelukkende for andre selskaper, som for eksempel Lyft. Mange av disse sjåførene slutter å delta innen et år, men uansett hva, det er mange ikke-primære biler på veien. Når rideshare-drivere kommer ut av spillet, vil kjøretøyhistorier ikke vise at de egentlig er drosjer. I stedet fordi de driverne er uavhengige entreprenører, vil en Carfax-rapport bare si at bilen var til personlig bruk.

Selv om utsiden av en tidligere rideshare-bil holdes i god stand, er det måter du kan oppdage en mens du handler. Den første aningen er kjørelengde - en ny modell med 50.000 miles på den er et stort rødt flagg. Mens det er mulig å få en god bruktbil med den slags avstand på den, er kravene til en ridesharebil svært forskjellig fra motorveier eller cruising. Start og stopp for mye, så vel som tomgang, kan skape mekaniske problemer langs linjen raskt.

Andre måter å se på en rideshare bil inkluderer tilstanden til baksetet, som kan vise flekker, riper eller bare mer slitasje enn fronten; klistremerke rest på vinduene; og flytillatelser vises. Du vil kanskje komme i kontakt med bilprodusenten med ytterligere spørsmål hvis du fortsatt vurderer kjøpet, men sørg for at du er forberedt på problemer som ikke nødvendigvis er på etiketten.

Anbefalt Redaktørens valg