Innholdsfortegnelse:

Anonim

Enkelte oppføringer på betalestuben din identifiserer beløp, som "Federal Income Tax" eller "Medicare", som er selvforklarende. Andre, som "OASDI", kan være ganske mystiske. The Old Age, Survivors, og Disability Insurance programmer er en samling av store føderale rettigheter bedre kjent som Social Security. De er finansiert fra skatter holdt tilbake fra lønnsslippene til de fleste arbeidstakere.

OASDI er det formelle navnet på sosiale sikkerhetsprogrammer.

tilbakeholdelse

USA bruker et betal-som-du-go-skattesystem for inntektsskatt. Du betaler regelmessig skatter gjennom året i stedet for i engangsbeløp ved årsskiftet. De fleste ansatte gjør betalinger automatisk gjennom skatter trukket fra deres lønnsslipp. Disse skattene, kjent som kildeskatt, går mot føderal og statlig inntektsskatt, samt finansiering av føderale programmer som Social Security og Medicare.

oasdi

Den Old Age, Survivors, og Handicapforsikring, eller OASDI, gir månedlige fordeler til pensjonister eller funksjonshemmede arbeidstakere, samt til arbeidstakernes avhengige og overlevende familiemedlemmer. OASDI ble til tross for seg. Det opprinnelige programmet for trygdpenger ble opprettet i 1935. Avhengige og overlevende arbeidere ble tildelt fordeler i 1939. Fordeler for funksjonshemmede arbeidstakere ble lagt i 1956. Programmene er en form for forsikring, siden du må betale kildeskatt (forsikringspremier) tidlig i livet for å kvalifisere seg til fordeler senere.

Old Age Benefits

Det mest kjente OASDI-programmet er Social Security pensjonsforsikringsprogrammet for å gi en pålitelig inntektskilde i alderdommen. Fordelene utbetales i henhold til hvor mye en arbeidstaker har bidratt med i sosialsikkerhetsskatt i løpet av arbeidsårene og alderen der han går på pensjon. Jo lengre en arbeidstaker venter på å trekke seg tilbake og begynne å samle sosial sikkerhet, desto høyere blir hans månedlige utbetalinger. Omvendt mottar arbeidstakere som går på pensjon tidlig, mindre månedlige fordeler, men samler dem over en lengre periode. Alderen for å motta full ytelse er fastsatt av Socialstyret og varierer i henhold til året hvor en arbeidstaker ble født.

overlevende

OASDI-programmer betaler også fordeler i noen tilfeller til overlevende familiemedlemmer til en arbeidstaker som dør. Fordeler blir vanligvis betalt til ektefellen eller for å støtte mindre barn, men kan også gå til eldre foreldre eller til voksne barn som ikke klarer å jobbe. En skilt ektefelle kan også samle overlevelsesfordeler. Overlevende ytelser utbetales til de som ikke mottar egen pensjonsytelse.

Uførhet

OASDI betaler fordeler til arbeidstakere som ikke kan jobbe på grunn av psykiske eller fysiske funksjonshemminger. Fordeler er ikke tilgjengelige for kortsiktige funksjonshemminger, da programmet er ment å gi støtte til de som ikke kan jobbe over lange perioder. Et tilleggsprogram gir fordeler for både voksne og barn som er deaktivert og lever i fattigdom.

Anbefalt Redaktørens valg