Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er to grunnskoler av tanke på lager verdsettelse - teknisk og fundamental. Teknisk analyse ser på historiske pris og volum trender for en aksje. Fundamentalanalyse ser på å finne avvik i verdien av et selskap og dets markedsverdi, det vil si grunnleggende analytikere tror at en aksje ikke nødvendigvis verdsettes riktig i markedet. Enveis analytikere forsøker å identifisere den rettferdige markedsverdien for et selskap med en beregning som kalles P / E (pris til inntjening).

kreditt: NA / AbleStock.com / Getty Images

Skritt

Beregn P / E-forholdet. Formelen som brukes til å beregne P / E-forholdet er "nåværende aksjekurs per aksje" / "nåværende resultat per aksje."

Skritt

Sammenlign P / E-forholdet for din bedrift med andre selskaper i samme bransje. For eksempel, hvis du vil finne virkelig verdi for en bank, må du sammenligne P / E-forholdet med andre P / E-forhold i banksektoren.

Skritt

Tolk betydningen av P / E-forholdet. Et høyt P / E-forhold betyr at selskapet er overvurdert, og et lavt P / E-forhold betyr at selskapet er undervurdert. For eksempel, hvis jeg eier et selskap med et P / E-forhold på 5 når det gjennomsnittlige P / E-forholdet for bedrifter i samme bransje er 3, vet jeg at aksjen min er overvurdert (dyr).

Skritt

Juster aksjekursen ned til det gjennomsnittlige P / E-forholdet for næringen. Hvis gjennomsnittlig P / E-forhold er 3, og P / E-forholdet på aksjen min er 5 (nåværende pris $ 10 / fortjeneste per aksje $ 2), så kan jeg bruke P / E-ligningen for å finne ut hva aksjekursen vil trenge være for å ha et P / E-forhold på 3. Ligningen er: Nytt P / E-forhold x Inntjening per aksje. Svaret er 3 x $ 2 eller $ 6. Den rettferdige markedsverdien for denne aksjen er $ 6, ikke $ 10.

Anbefalt Redaktørens valg