Innholdsfortegnelse:

Anonim

Penger stikker ut av en lærebok på et skrivebord.

Skritt

Lifetime Learning Credit er en av de mer attraktive skattebruddene knyttet til utdanning, men du må kvalifisere for det. Eleven må være deg, din ektefelle eller en annen avhengig du hevder når du kommer tilbake. Han må gå på skole i minst en akademisk periode i skatteåret, som vanligvis betyr et semester. (Fra publiseringstidspunktet må din endrede justerte bruttoinntekt ikke overstige $ 54 000, eller $ 108 000 hvis du er gift og send en felles avkastning, for å kreve hele tilgjengelig kreditt. Disse inntektsrammene justeres periodisk for inflasjon. MAGI er mellom $ 54 000 og $ 64 000, eller dobbelt så mye for de som er gift og fil i fellesskap, kan du kreve en del av kreditt. Hvis inntekten din er over $ 64 000 eller $ 128 000 for de arkiveringen i fellesskap, er du ikke kvalifisert til å kreve LLC.

Kvalifisering for livslang læringskreditt

Beregning av kredittbeløpet

Skritt

Studentene mottar IRS Form 1098-T fra sine læringsinstitusjoner innen 31. januar, og viser hva de har betalt i undervisning og relaterte utgifter i løpet av det foregående året. Utgiftene må være "kvalifiserte". Dette betyr at de er for undervisning, gebyrer og kostnader for bøker eller forsyninger som er nødvendige for innmelding. Utgifter som rom, bord og transport er ikke kvalifisert. Hvis du er kvalifisert for full kreditt, kan du beregne den på 20 prosent av de første $ 10.000 som vises på studentens 1098-T. Utgifter over $ 10.000 er ikke kvalifisert for skattekreditten, så Den største kreditten du kan motta er $ 2000. Hvis du betaler mindre i kvalifiserte utgifter, vil din kreditt bli mindre. Hvis du for eksempel betalte $ 5000 mot undervisning og avgift, vil kreditten din være $ 1000 eller 20 prosent på $ 5000, forutsatt at inntekten din kvalifiserer deg til å ta hele 20 prosent.

Krav på kreditt

Skritt

Å hevde Lifetime Learning Credit innebærer å fullføre IRS-skjema 8863 og sende det med selvangivelsen. Kreditten tilbakebetales ikke, så selv om du kan bruke den til å opprettholde din skatteregning, vil IRS ikke sende deg en tilbakebetalingskontroll for balansen hvis det er noe igjen. Hvis du er kvalifisert for hele $ 2000 kreditt og du skylder $ 1000 i skatt, får IRS å beholde de resterende $ 1000. En skattekreditt er fortsatt bedre enn et skattefradrag, selv om det ikke kan refunderes. Et fradrag bare reduserer inntekten som du må betale skatt på.

Bare ett utdanningskreditt eller fradrag

Skritt

IRS tillater ikke dobbeltdyping med hensyn til utdanningsrelaterte skattebrudd. Du kan ikke ta mer enn én kreditt eller fradrag - du må velge den som er mest fordelaktig for deg. Undervisningsavgiften er et annet valg du kan vurdere å hevde hvis du ikke er kvalifisert for LLC. Hvis du er gift, må du sende en felles avtale med din ektefelle for å kreve dette fradraget, akkurat som du ville hvis du kunne hevde LLC i stedet. Hvis du er student, kan du ikke kreve skoleavgift og avgift på egen avkastning dersom du er andres avhengige, hvilket også er tilfellet med skattekreditten. Fradraget er verdt opp til $ 4000 - to ganger det for Lifetime Learning Credit - avhengig av hvor mye du brukte på undervisning og avgifter.Men det er et fradrag, ikke en kreditt, så alt det kan gjør er å redusere din skattepliktige inntekt.

Anbefalt Redaktørens valg