Innholdsfortegnelse:

Anonim

Datateknologi har gjort det enklere enn noensinne å lage falske bankinstrumenter. Smidde og forfalskede sjekker gir betydelige tap for banker og deres kunder. Det er imidlertid ikke alltid klart hvem som i siste instans er ansvarlig for disse tapene.

Smidde sjekker er et betydelig problem.

Forfalskeren

Den som forfalsket sjekken er alltid ansvarlig for kontoinnehaveren og banken for konvertering (eller tar det som ikke er ditt), svindel og andre handlingsårsaker. Dessverre, når forfalskningen er oppdaget, er forfalskeren vanligvis langt borte, og forlater banken og kunden for å bekjempe den.

Banken

En banks ansvar for en forfalsket sjekk oppstår fordi den opprettholder signaturen i sine dokumenter og er derfor i den beste posisjonen for å verifisere signaturens nøyaktighet og forhindre svindel. Under Uniform Commercial Code (UCC) vedtatt av de fleste stater, kan en bank bare belaste deg for sjekker som er "riktig betalt", som en smidd kontroll ikke er. Dette skaper potensielt ansvar for en bank hvis det belaster deg for en smidd sjekk. Dette ansvaret kan imidlertid flyttes til deg under visse omstendigheter.

Kunden

Hvis forfalskningen skyldes kundens uaktsomhet, kan banken nekte ansvar. Når du mottar et månedlig kontoutskrift, er du ansvarlig for å gjennomgå kontrollene nøye og opplyse banken om eventuelle uoverensstemmelser (vanligvis innen 30 dager, noen ganger mindre). Hvis du ikke klarer det, kan ikke banken tillate deg å gjenopprette midlene.

Skiftende gjeld

Selv om du ikke klarte å se på bankregnskapene dine i tide, kan du gjenopprette midlene hvis du kan vise at banken var uaktsom ved å betale forfalsket sjekk. I noen tilfeller kan du og banken dele tapet. Hvis du viser at banken ikke har betalt varen i god tro, er banken ansvarlig. Men selv om banken har feil, hvis du ikke rapporterer en forfalskning innen ett år etter kontoutskriften, kan du ikke gjenopprette noe fra banken.

Forebygging

Det beste forsvaret mot sjekk forfalskning er å være årvåken. Hold oversikt over dine sjekker og gjennomgå bankopplysninger. Selv om du ikke balanserer deg, må du sjekke kontrollene. Hvis du ser noe som ser uvanlig ut, må du varsle banken din umiddelbart.

Anbefalt Redaktørens valg