Innholdsfortegnelse:

Anonim

Gap forsikringsdekning er knyttet til et bestemt auto lån. Det kan ikke overføres eller overføres til et annet lån, selv en som dekker samme kjøretøy. Når du refinansierer, er lånet ditt betalt og gapet ditt dekkes. Hvis du vil opprettholde gap forsikring på bilen din, må du kjøpe en ny policy.

Hvordan Gap Forsikring Fungerer

Som navnet antyder, sparer forsikringsforskjellen forskjellen mellom beløpet du skylder på lånet og kontantverdien til bilen din. Hvis det oppstår en ulykke som tilsvarer kjøretøyet, betaler forsikringsleverandøren bare verdien av bilen på den tiden, noe som kan være mindre enn beløpet som er igjen på lånet ditt. Med gap forsikring, Forsikringsselskapet betaler forskjellen så du trenger ikke å bekymre deg for det.

I de fleste tilfeller er gapforsikring valgfri. Med mindre det er et krav i din låneavtale eller kontrakt, forhandleren eller utlåner kan ikke tvinge deg til å bære gapdekning på kjøretøyet.

Restitutioner etter avbestilling

Siden gapforsikring normalt er betalt på forhånd, kan du ha rett til en tilbakebetalt tilbakebetaling av ubrukt porsjon etter at du har kansellert politikken under refinansieringen. Selv om dekning avsluttes når lånet er betalt, kontakt gapet forsikringsselskapet direkte for å fylle ut eventuelle nødvendige kanselleringspapirer og be om tilbakebetaling.

Legge til Gap Forsikring

Når du refinansierer, kan renten og lengden på lånet endres. Spør din bilforsikringsselskap hva de skal betale hvis bilen er erklært et totalt tap. Hvis det beløpet er mindre enn du skylder, vurder å legge til gapdekning til det nye lånet. Hvis gapet ikke virker så viktig nå som det en gang gjorde, kan du bestemme at dekning ikke er verdt prisen. Når du refinansierer sent i lånet, er gapdekning et sløsing med penger, siden du vanligvis ikke er opp ned på nytt billån etter omtrent tre år.

Hvor lang tid du må legge til gap forsikringsdekning varierer basert på policyutstederen, men du vil vanligvis ha opptil 12 måneder. Selv om gapforsikring kan kjøpes hos forhandleren, er lavere priser vanligvis tilgjengelige når du legger det til din eksisterende forsikringspolicy. Du kan også kjøpe gap dekning gjennom et eget forsikringsselskap hvis du finner en tilbyr den for mindre.

Anbefalt Redaktørens valg