Innholdsfortegnelse:

Anonim

En nøkkel nedsettende er en konto som alvorlig gjør vondt din kreditt rapport og kreditt score.Begrepet "nedsettende" gjelder for kontoer som forfaller i mer enn 180 dager; ellers er det verre enn vanlige forfallsregnskap som bare er "kriminelle". Viktige nedsettende elementer stammer fra en rekke hendelser, inkludert manglende betaling av regninger, konkurser, skattesaker, rettsdommer, samlinger, foreclosures og repossessions.

Hva betyr Key Derogatory Mean på kredittkreditten min: Creditypills / iStock / GettyImages

Kredittrapporter

En kredittrapport er en historie med din kredittrelaterte aktivitet, inkludert kredittkortgjeld, boliglån, billån og andre låneopptak. USA har tre store kredittbyråer - Experian, Equifax og TransUnion - som utsteder kredittrapporter. Disse rapportene inkluderer statusen til kredittkonto, fakturautbetalingshistorikk, ledig kreditt, inntekt og eventuelle gjeldende regningsinnsamlingsaktivitet. Hvert byrå beregner og rapporterer også en FICO-poengsum, som er et tall mellom 300 og 850 som oppsummerer informasjonen på kredittrapporten. Långivere bruker kredittrapporter og FICO-poengsum for å avgjøre hvor mye, hvis noe, kreditt for å tilby deg og hvilken rente som skal debiteres.

Lingering Derogatory Information

Viktige nedsettende opplysninger - inkludert sen betaling, kapittel 13 konkurser, foreclosures, samlinger og skattelettelser - kan forbli på kredittrapporten din i sju år. Et kapittel 7-konkurs vil fortsette å bli rapportert i 10 år, og ubetalte skattelettelser kan forbli på ubestemt tid. Du kan ikke fjerne en lovlig nedsettende fra rapporten din til den nødvendige tiden utløper. Selv om viktige nedsettende opplysninger gjør vondt din FICO-poengsum, moderatgjøres beskadigelsen over tid, slik at kredittpoengene dine sakte gjenopprettes, selv om hastigheten på gjenoppretting er opp til kredittbureauet. Det plutselige utseendet på viktige nedsettende opplysninger på en ellers plettfri kredittrapport kan føre til en dyp nedgang i FICO-poengsummen, mens effekten er langt mindre dramatisk hvis du allerede har mange negative elementer på rapporten.

Bestrider et avvikende element

Det er i dine beste for å sikre at kredittrapporter inneholder fullstendig, nøyaktig og rettidig informasjon, slik at kredittpoengene dine ikke unødvendigvis lider. For å reparere feil, skriv et tvistbrev til kredittbureauet der du identifiserer deg, forklare og dokumentere de omtvistede fakta og be om en korreksjon. Byrået må undersøke dine krav ved å jobbe med kilden til den omstridte informasjonen, for eksempel kredittkortselskapet ditt. Innen 30 dager, bør du motta resultatene, og hvis kravet ditt opprettholdes, en ny kredittrapport. Byrået må videresende eventuelle korreksjoner til de andre kredittbyråene, og på forespørsel til alle som har mottatt kredittrapporteringen de siste seks månedene.

Utholdenhet er nøkkelen

Hvis kredittbyrået ikke klarer å løse tvisten til fordel for deg, spør byrået om å inkludere en tvisterklæring i rapporten og å sende ut nye kopier av den oppdaterte rapporten til nylige mottakere. Send også et tvistbrev til firmaet du er utfordrende, og ta med kopier av alle relevante dokumenter. Selskapet må informere kredittbureauet om tvisten. Hvis selskapet bestemmer at du har rett, må det kontakte kredittbureauet og rette det for å rette opp eller slette den nedsettende varen fra kredittrapporten din. Hvis feilaktig nedsettende var et isolert tilfelle, bør du se din FICO-poengsum gjenopprette med en gang.

Anbefalt Redaktørens valg