Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når en eiendomseier ikke lenger har råd til å betale månedlige boliglånsbetalinger, og skylder mer på eiendommen enn det er verdt, er en kort salg en måte å selge eiendommen og unngå foreclosure. Långivere må være enige om kortsalg, siden de vil miste penger. Imidlertid vurderer de fleste långivere at kortsalg kan være mer økonomisk enn å pådra seg ekstra kostnader i foreclosing på eiendommer. Condos er et populært kortsalgsmål, siden leilighetsmarkedet har blitt hardt rammet av nedgangen i eiendomsprisene.

Mange condos blir solgt gjennom kort salg.

Skritt

Bestem hvor mye penger som er tilgjengelig for en fast eiendom, og beregne deretter det maksimale beløpet som er rimelig for en leilighet. Gjennomgå inntekt og utgifter og beregne en rimelig månedlig boliglånsbetaling. Vurder leilighetsavgifter ved beregning av månedlige utgifter. Disse kan være kostbare og er i tillegg til boliglånet.

Skritt

Les lokale og regionale aviser og klassifiserte annonser og konsulter eiendomsmeglere for å finne condos på et passende sted. Se etter ordene "short sale" i oppføringer for å sikre at utlåner har gitt tillatelse til at eiendommen skal selges som en kort salg.

Skritt

Kontakt lokale långivere og eiendomsmeglere. Be om oppføringer av eiendommer tilgjengelig gjennom kort salg. Kompilere alle tilgjengelige korte salgseiendommer i en notatbok, og velg de som ligger innenfor et rimelig prisklasse.

Skritt

Besøk og tur egenskaper av interesse. Ta notater om leilighetsavgift når touring egenskaper og sammenligne valg. Husk å merke tilstandenes tilstand.Vanligvis vil långivere ikke forplikte seg til å betale for reparasjoner.

Skritt

Lag et tilbud for en kort salgs eiendom direkte til utlåner, eller gjennom eiendomsmegler profesjonelle som har den korte salgs eiendommen oppført. Vær oppmerksom på prisen som tilbys og ikke overstige et rimelig maksimum.

Skritt

Fortsett å holde kontakten med utlåner for å innebære tilbudets alvor. Hold notater om nye prisforespørsler, da utlåner kan fortsette å ta tilbud for leiligheten, for å forsøke å tilbakebetale så mye av det utestående lånet som mulig. Vær forberedt på å gå bort fra en eiendom hvis en budkrig begynner.

Skritt

Vent til utlåner å godta tilbudet. Kortsalgs tilbud kan ofte ta opptil seks måneder for å motta en positiv respons og aksept fra långiveren.

Anbefalt Redaktørens valg