Innholdsfortegnelse:

Anonim

En dom er en endelig avgjørelse av en domstol i en søksmål eller straffesak. Det er vanligvis registrert med en domstolsfører i offentlige registre. Kredittforetak rapporterer domsinformasjon i kredittrapporter som vedrører gjeldsinnsamling. En kreditor som har blitt tildelt en dom, kan rapportere den til kredittbyråene slik at den vises på debitorens kredittrapport.

En dom er en endelig avgjørelse fra en domstol.

Skritt

Samle informasjonen om dommen. Siden dommer er registrert i offentlige registre, få en kopi av dommen.Det vil ha et kontrollfilnummer (CFN) og en offisiell journals bok og sidetal for identifikasjon. Enkelte fylkeskommissærer i domstolene skanner kopier av rettsdokumenter og laster dem opp på fylkeskonsulentens nettsted. Dette er en annen måte at du kan få en kopi av dommen.

Skritt

Kontakt et kredittbureau. De tre største kredittbyråene er Experian, Equifax og TransUnion. Ring dem og gi dem beskjed om at du vil rapportere en dom på en forbruker eller bedrift. De kan be deg om å sende ut detaljer om dommen til dem.

Skritt

Motta bekreftelse dommen ble inkludert i kredittrapporten. Du kan be kreditbyråene gi deg skriftlig bekreftelse dommen ble registrert i forbrukerens eller bedriftens kredittfil eller rapport. Det kan ta en måned eller lenger for informasjonen som skal registreres. En forbruker eller bedrift kan forsøke å bestride den informasjonen du rapporterte. Sørg for at du har en kopi av dommen, slik at kredittbureauet har bevis på at informasjonen er korrekt.

Anbefalt Redaktørens valg