Innholdsfortegnelse:

Anonim

Tallrike veier for sparing for pensjonering eksisterer for amerikanere, inkludert den enkelte pensjonskonto (IRA). En IRA gir deg mulighet til å spare penger og tilføre interesse for en beskyttet konto gjennom hele livet ditt, og begynne å trekke seg tilbake når du når alder 59 1/2. Bestemme om du kan bidra til en IRA på sosial sikkerhet krever en undersøkelse av regler og lover angående IRA og arten av Sosial Sikkerhetsprogrammet.

IRA-reglene

En rekke regler påvirker hva du kan og ikke kan gjøre med IRA. For eksempel, fra og med 2011 bidrar du mange kun $ 5000 per år til en konto når du er yngre enn 50 år og $ 6000 per år når du er eldre enn 50 år. I henhold til IRA-regler kan du kun bidra til en IRA med arbeidsinntekt. Denne regelen gjelder for alle IRAer, inkludert tradisjonelle, Roth, SIMPLE og mer. Inntektsbehovet påvirker direkte om du kan bidra til en IRA om trygdeordninger.

Opptjent inntekt

Opptjent inntekt utgjør all inntekt som er oppnådd i bytte for arbeid. Du kan motta opptjent inntekt ved å jobbe for noen andre eller for å ansette deg selv på en bedrift du eier. Formularer med arbeidsinntekter inkluderer lønninger, tips, lønn, unionsstønad og langsiktige funksjonshemmede. Urevidert inntekt utgjør all inntekt som ikke kvalifiserer som arbeidsinntekt, inkludert penger fra gevinster, ulike former for interesse og fordeler. I henhold til denne definisjonen, kvalifiserer sosial sikkerhet som en form for uopptjent inntekt.

Bidrar til en IRA om trygdeordninger

Å avgjøre om du kan bidra til en IRA på sosial sikkerhet, viser seg litt mer komplisert enn ved første øyekast. Fordi Social Security Benefits er en form for uopptatt, i stedet for tjent, inntekt, kan du ikke bidra til en IRA med trygdeordninger. Men noen amerikanere mottar trygdeordninger for pensjonering eller overlevende mens de jobber. I en slik situasjon kan du bidra til en IRA mens du mottar sosial sikkerhet så lenge bidragene dine kommer fra din arbeidsinntekt.

ekteskap

IRA-regler gir arbeidsgivers ektefelle til å gjøre bidrag til en konto i navnet på en ikke-ekte ektefelle. Denne bestemmelsen gjør at ektefeller kan gå på pensjon på forskjellige tidspunkter mens de fortsetter å vokse sine IRAer. For eksempel, hvis du går på pensjon, begynner å motta trygd og ikke tjener inntekt, kan du ikke lenger bidra til din IRA. Men hvis din ektefelle fortsatt er ansatt med en jevn strøm av fortjente inntekter, kan ektefellen bidra til din IRA. Dette forblir sant til din ektefelle slutter å motta opptjent inntekt.

Anbefalt Redaktørens valg