Innholdsfortegnelse:

Anonim

kreditt: 20th Century Fox

Hvis du aldri har hatt en micromanaging, pushy, aggressiv sjef, vil du sannsynligvis møte en veileder som dette på et tidspunkt i karrieren din. Uansett hvilken profesjonell rolle du har å gjøre med giftige mennesker som bare gjør arbeidet ditt hardere, er det uunngåelig.

Men det er en fin linje mellom ubehagelig eller uhøflig oppførsel og flat-out mobbing. Du kan ikke like å motta negativ tilbakemelding (eller hvordan sjefen din leverte den til deg) da du gjorde en stor feil, men det er ikke mobbing. Andre problemer, som navneoppringing eller påminnelse om en feil som ikke engang skjedde, kan imidlertid tyde på et større problem.

Slik forteller du om sjefens handlinger krysser linjen - og de er faktisk mobbende deg og dine medarbeidere.

De ringer deg ut i offentligheten

kreditt: New Line Cinema Det er en tid og et sted for å løse problemer, feil og problemer på arbeidsplassen. Under lunsj i bryterommet foran alle dine kolleger er ikke en av dem. Bosser som ringer ut enkeltpersoner offentlig, og forsett forsøker å skamme og ydmyke folk foran andre, er engasjert i mobbing. Det samme gjelder når sjefen din sprer rykter om deg og prøver å undergrave ditt rykte med andre på kontoret.

De forteller andre å unngå deg (eller oppmuntre dem til å ydmyke deg også)

kreditt: New Line Cinema Har din overordnede noensinne fortalt at medarbeiderne ikke snakker med deg eller sosialiserer med deg? Dette er en annen form for offentlig shaming, og det er ikke akseptabelt. Å gjøre narr av deg for ting du ikke kan endre eller er irrelevant til jobbprestasjonen din, som utseendet ditt eller ditt personlige liv, er også mobbing. Overordnede dine bør arbeide for å eliminere denne oppførselen på arbeidsplassen, men hvis de unnslipper det eller oppfordrer andre til å gjøre det, er de ikke bedre enn klasse-skolebullene.

De stiller umulig å fullføre oppgaver - og beretter deg for å mislykkes

kreditt: 20th Century Fox

En sjefs rolle er å opptre som leder for deres lag. Det betyr at du støtter og gir deg det du trenger for å lykkes - ikke forsett å sabotere deg. Denne mobbing oppførselen kan ta en rekke former, inkludert:

  • Angi frister som er umulige å møte (for deg eller andre)
  • Skape mål som er urealistiske for virksomheten og straffer deg for ikke å nå dem
  • Konsekvent gir deg mer arbeid enn du kan realistisk fullføre i din normale arbeidsuke, og skylder din inkompetanse for ikke å sjekke ut alle dine oppgaver

De truer deg

kreditt: NBC

Dårlig jobbytelse er noe som bør tas opp, og ja, det er slike ting som frivillige lovbrudd. Men hvis du tar vare på dine ansvarsområder, fullfører oppgaver og møter dine beregninger for å lykkes, og sjefen din truer med å brenne deg? De mobber deg.

Sjefen din er en mobbing hvis de bruker trusler mot deg, som truer med å skyte deg, redusere lønnen din, holde tilbake bonuser, eller nekte deg muligheter for kampanjer og fremskritt i selskapet.

De skriker eller forbanner regelmessig på deg

kreditt: NBC

Alle mister sine kule noen ganger. Mens det fortsatt ikke er hensiktsmessig, er vi alle bare menneskelige, og vi gjør feil som vi senere angrer. Det inkluderer sjefen din. Men jevnlig å skrike på deg, kaller deg navn, eller forbanne og bruke støtende språk er alle tegn på at sjefen din er en mobbing.

Hver av disse 5 tegnene indikerer at sjefen din er en mobbing, og du bør ikke tolerere slik oppførsel. Alle sammen angir et alvorlig problem. Du fortjener bedre - og du har også lovlig rett til riktig behandling på arbeidsplassen.

Hvis du føler at du blir mobbet, må du først snakke med HR. Hvis de ikke jobber med deg for å løse problemet, kan det være på tide å se etter en ny stilling med et selskap som ikke tolererer mobber av noe slag.

Anbefalt Redaktørens valg