Anonim

kreditt: @ andreeas / Twenty20

I teorien er alle grunner som åpner kontorer gode, rimelige. Den uhindrede planløsningen bryter ned hierarkier, oppfordrer til samarbeid og fremmer nettverksbygging. I teorien er det bra, men sannheten er at det åpne kontoret gjør ansatte urolige og nervøse.

Forskere ved Englands Anglia Ruskin University og University of Bedfordshire har nettopp lansert en studie som undersøker hvordan ansatte endrer sin atferd når de flytter fra et kontor med vegger til en uten. I tre år fulgte de et sett med regjeringsarbeidere som ble byttet til en ny bygning. Bygningens "omfattende bruk av glass og innarbeidet store, åpne kontorer og kollektive rom" forsterket ofte spenninger, i stedet for å bryte dem ned.

Spesielt rapporterte kvinner spesielt at de føltes som om de ble sett. Noen ansatte bekymret for følelser, for eksempel hvordan man skal håndtere dårlige nyheter. Forskerne la også merke til endringer i hvordan arbeidere, spesielt kvinner, kledd og til og med gikk. Lavere ansatte hadde en tendens til å være i en del av det åpne kontoret, mens høyere rangering ansatte pleide å bli sett på flere steder.

Mens 70 prosent av de amerikanske arbeidsplassene har et åpent kontoroppsett, ville nesten 1 av 5 amerikanske arbeidere gjerne bli kvitt dem. Videre reduserer mange åpne kontorer muligheter for tilpasning og dekorering av arbeidsområder; forskning har funnet ut at ansatte som føler at de har kontroll over sine omgivelser, er 30 prosent mer produktive. Legg i økt eksponering for sykdomsfremkallende bakterier, og det er ikke alltid lett å oppdage øynene. De engelske forskerne fant likevel et lyspunkt. For noen ble det flyttet til et åpent kontor som "en sjanse til å kle seg mer smart og oppfylle en ny identitet."

Anbefalt Redaktørens valg