Innholdsfortegnelse:

Anonim

En helse sparekonto, eller HSA, lar deg legge til side penger for medisinske utgifter mens du tar et skattefradrag for bidragene du gjør til kontoen. Mens du kan bruke HSA penger til å betale for en rekke medisinske og tannlege tjenester og prosedyrer, Du kan vanligvis ikke bruke den til å betale premier for helseforsikring. Det er imidlertid noen unntak.

Hvem er kvalifisert for en HSA

Du kan bare åpne en HSA hvis du er registrert i en høy egenandel helseplan. Det er en forsikringsplan med høyere kostnader utenom lommen enn de fleste. Fra og med 2015 ble planer som oppfyller disse kriteriene ansett som høytrekkbar:

  • Til enkelt dekning, en årlig fradragsberettigelse på minst $ 1300 og en maksimal årlig out-of-pocket kostnad på minst $ 6.450. (Sistnevnte tall stiger til $ 6 500 i 2016.)
  • Til familie dekning, en årlig fradragsberettigelse på minst $ 2600 og en maksimal årlig out-of-pocket kostnad på minst $ 12,900. (Sistnevnte tall stiger til $ 13,100 i 2016.)

Nøkkelen til å forstå her er at alle med en HSA er allerede dekket av forsikring, og skattekoden inneholder allerede fradrag for forsikringspremier. (Premie for arbeidsgiversponsert forsikring er betalt med dollar før skatt.) Så ved bruk av skattefrie HSA-penger til å betale premier ville det i hovedsak være påkrevd to fradrag for samme utgift.

Premium du kan betale med en HSA

Det er flere unntak fra regelen mot å bruke HSA-penger til forsikringspremier. De fleste av disse gjelder i situasjoner hvor du er i overgang fra en jobb eller forsikringsdekning til en annen. Du kan bruke midler fra en helse sparekonto til å betale:

  • Premie for fortsettelsesdekning under COBRA, den føderale loven som gir deg mulighet til å holde helseforsikringen din etter å ha forlatt en jobb, så lenge du betaler den totale kostnaden selv. Du kan bruke HSA-penger til å betale COBRA-premier både for deg selv og for familien din.
  • Eventuelle helseforsikringspremier mens du mottar arbeidsledighet. Her kan du også bruke HSA-penger til å betale premier for både deg selv og din familie.
  • Medicare premier for del A eller del B dekning, hvis du er 65 år eller eldre.
  • Premie for langsiktig omsorg forsikring. Mengden HSA-penger du kan bruke for disse premiene, avhenger av alderen din.

Hvis du betaler noen av disse forsikringspremiene ut av HSA, kan du ikke ta noe annet fradrag for disse premiene.

Anbefalt Redaktørens valg