Innholdsfortegnelse:

Anonim

I 1956 ble lisensforsikringsselskapet (LIC) i India opprettet, og det er fortsatt det eneste offentlige livsforsikringsselskapet i landet - samt det ledende livsforsikringsselskapet. Hvis policyholderen eller hans eller hennes støttemottakere har politikken, er det ikke et problem å finne nummeret, som det står rett på dokumentet. Ikke alle holder gode poster eller forteller familiemedlemmer hvor viktige dokumenter holdes, og det gjør livet enda vanskeligere for overlevende familiemedlemmer. Hvis politikken har gått tapt og til og med premieinntektene mangler, er det fortsatt mulig å oppnå policenummer og kontanter i politikken.

Slik finner du en LIC Policy Numbercredit: Urupong / iStock / GettyImages

LIC Logg inn

Har eieren av politikken en LIC-konto online med muligheten til å logge inn? Hvis personen forlot en liste over elektroniske kontoer sammen med passord, bør du ha muligheten til å få tilgang til LIC-portalen og oppdage antall LIC-retningslinjer som personen har holdt. Hvis personen ikke var en registrert bruker, og du ikke kjenner policynummeret, eller du ikke kjenner passordet, er denne metoden for å finne LIC-nummeret ikke et alternativ.

Navn og fødselsdato

Hvis du ikke kunne finne LIC-politikknummeret, finnes det et annet alternativ for å finne det, og det er ved å bruke forsikringstakers navn og fødselsdato. Når du kjøper en policy, gir du ikke bare navnet, men fødselsdato er obligatorisk. I så fall, kontakt agenten og oppgi navn og fødselsdato informasjon. Agenten kan bare logge på LIC-nettstedet og se etter policenummeret basert på informasjonen du delte.

LIC Home Branch

Hvis politikken tilhører noen nå avdøde, er det mulig at du ikke vet hvem agenten er. Hvis det er tilfelle, besøk LIC-hjemmet der politikken ble kjøpt, eller du tror det ble kjøpt. Personale hos denne LIC-avdelingen vil verifisere at det finnes en policy under navn og fødselsdato til din kjære. De vil også verifisere at du er den som du hevder å være, som den avdøde ektefelle, barn eller annen mottaker. Når begge delene av bekreftelsen er fullført, vil de gi deg policenummeret og forklare hva du må gjøre neste.

Uoppfordret og utestående

Hvis forsikringstakeren har vært død i mer enn seks måneder, og politikken uoppfordret, kan du besøke den uoppfordrede, utestående policy-statuslenken som er gitt på LIC-nettsiden. Du må oppgi navn og fødselsdato for policyeieren og mottakerens, i henhold til politikken. Nettstedet inneholder policenummeret, sammen med de uoppfordrede og utestående beløpene i politikken. Når du har denne informasjonen, kan du kontakte LIC om innbetaling i retningslinjene.

Anbefalt Redaktørens valg