Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sertifisert sjekker og kasserer sjekker representerer former for garantert betaling. Som et resultat er de påkrevd i mange situasjoner - online forretningstransaksjoner, nedbetalinger, lovlige bosetninger og så videre - for å sikre at betalingen gjøres. Valget mellom en sertifisert sjekk og en kasserer er muligens mottakerens privilegium, men hvis du blir bedt om å ta en avgjørelse, er det noen viktige punkter å vurdere.

Oppdag forskjellen mellom en kasserer og en sertifisert sjekk.

Faktaene

En sertifisert sjekk setter i hovedsak bevis på at midlene er i kontoen, og at betalingsmottaker vil kunne tegne midlene ved innbetaling av sjekken. I motsetning til en personlig sjekk betyr en sertifisert sjekk at banken har bekreftet signaturen på sjekken og kan garantere tilgjengeligheten av pengene lovet i sjekken. En kasserers sjekk legger imidlertid betalingsbelastningen på selve banken. Når en kunde ber om en kasserer, vil banken enten be om full betaling kontant eller fjerne pengene fra kundens konto. Når betalingsmottakeren mottar sjekken, må banken tegne seg selv for midlene.

Betydning

En kunde som ber om enten en sertifisert sjekk eller en kasserer må ha midler, enten i forveien for kasserens sjekk eller når sjekken er innbetalt for en sertifisert sjekk. Samtidig er det en liten forskjell. Den sertifiserte sjekken er fortsatt en sjekk, i den forstand at personen som påtar seg ansvaret for å betale beløpet som er oppgitt på sjekken, i siste instans ikke kan betale det. En kasserer er mer eller mindre lik kontant. Fordi kunden har betalt for sjekken på forhånd, tar banken ansvaret for å finansiere det når betalingsmottaker betaler det.

Egenskaper

På samme måte som ved personlig sjekk, er den primære signaturen på en sertifisert sjekk kundens. I noen tilfeller vil banken prege sjekken for å gi offisiell sertifisering, slik at sjekken kan inneholde et hevet stempel fra banken. I noen tilfeller kan banken også stemple seg i pålydende på sjekken for å unngå eventuelle endringer. Mens kunden registrerer en kasserer, er den primære signaturen som garanterer betaling, bankens underskrift. Kunden har allerede betalt pålydende på sjekken, og banken er nå ansvarlig for å finansiere sjekken. Pålydende av kasserer er trykt på sjekken, slik at den ikke kan endres.

betraktninger

Tradisjonelt har sertifiserte sjekker blitt betraktet som en sikker betalingsform, men i de senere år har kasserer sjekker prioritert. Fordi banken tar ansvar for å betale en kasserer, kan kassererens sjekk være tryggere for de som driver bestemte typer virksomheter (for eksempel Ebay-transaksjoner). Som et resultat vil mange selgere kreve kassererens sjekk over en sertifisert sjekk for å garantere betaling.

advarsler

En sertifisert sjekk legger krav på betaling på den opprinnelige kunden, og han kan holdes lovlig ansvarlig for betaling. I tillegg kommer sertifiserte kontroller vanligvis med tidsbestemmelser. En sjekk som er ugyldig etter 60 eller 90 dager, vil være verdiløs dersom betaleren prøver å belaste den etter den datoen. Avhengig av hvilken bank eller tjeneste som gir sjekken, kan en kasserer sjekke eller ikke ha en tidstilstand, så de som mottar sjekken, bør gjennomgå det nøye for å finne ut om det utløper.

Anbefalt Redaktørens valg