Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den effektive renten er den faktiske renten når interessen er sammensatt, for eksempel på en sparekonto. Dette betyr at renten som er oppnådd i løpet av en periode, går sammen med besparelsene for neste periode. Når det gjelder den årlige renten, kommer forskjellen mellom de nominelle og effektive rentene inn i spillet når interessen er sammensatt mer enn en gang per år. Den nominelle årskursen er den rike interessen, eller interessen uten sammensetning.

Tid og penger er relatert.

Nominell rente

Den nominelle årlige renten er årlig rente uten sammensetning. Hvis du trekker ut interessen som er oppnådd i stedet for å reinvestere den, vil du tjene den nominelle rente. Dens bedre bruk er å beregne frekvensen av en periode. Perioden du vil beregne, er hvor lang tid det tar før renter er betalt på innskuddet ditt - for eksempel en dag eller en måned. Dette er sammensetningsperioden. Daglig sammensetning betaler interesse hver dag. Månedlig sammensetning betaler interesse hver måned og så videre.

Periodisk pris

Den periodiske renten er interessen du får i den perioden, for eksempel etter en dag eller etter en måned. For å finne den periodiske renten for innskuddet, divisjon den årlige nominelle rente med antall perioder innen et år. For daglig blanding, divisjon den nominelle prisen med 365. For månedlig sammensetning, divisjon den nominelle prisen med 12 og så videre. Periodisk rente brukes også til lån. Lån blir vanligvis betalt med månedlige avdrag. Det betyr at du alltid betaler en måneds interesse for den avtagende balansen. Periodisk rente for lån er månedsrenten, eller den nominelle kursen divideres med 12.

Effektiv rente

Den effektive renten er den faktiske renten du mottar over en gitt tid etter sammensetting, eller reinvestering, interessen. Formelen for å konvertere periodisk rate til den totale effektive hastigheten er dette: Legg til 1 til periodisk rente. Øk dette tallet til kraften i perioder. I to perioder, for eksempel, ville du øke til kraften til to, eller firkantet tallet. Deretter trekker du en for frekvensen. For eksempel, hvis den månedlige periodiske frekvensen er.005 (halv prosent), er den effektive årlige frekvensen 1.005 til den 12. effekten minus 1, som tilsvarer litt mindre enn.0617, eller 6,17 prosent. Den nominelle årskursen er derimot bare 6 prosent.

Tilbake til den periodiske prisen

Du kan også endre den effektive hastigheten tilbake i periodisk rente. Bare øk den effektive frekvensen pluss 1 til gjensidig kraft av perioder og trekk 1. For eksempel, for å konvertere den årlige effektive frekvensen til månedsfrekvensen, legg først 1 til effektiv rente. Deretter øker du det nummeret til 1/12 kraft. Deretter trekke 1 av.

Kontinuerlig sammensetning

Mengden ganger du kan sammensette er uendelig. Du kan motta interesse hvert sekund, hvert halve sekund eller hver millionste sekund. Denne uendelig når en grense ved kontinuerlig sammensetning. Formelen for den effektive frekvensen av kontinuerlig sammensetning er dette: multipliser alle ikke-sammensatte frekvenser med mengden ganger det viser seg samlet. Du kan bruke den nominelle kursen selv hvis du beregner den årlige effektive kursen. Ring denne RT. Heve Eulers tall, kjent som "e", til kraften til RT. Trekk 1 for den effektive hastigheten. Din innskuddstid den effektive prisen er inntektene dine.

Anbefalt Redaktørens valg