Innholdsfortegnelse:

Anonim

En SEP IRA er en arbeidsgiveravtalt pensjonsordning. Arbeidsgiveravgift er deponert i en IRA-konto, opprettet av arbeidsgiver, men eid av medarbeider. SEP IRA er en av de enkleste planene å administrere, noe som gjør dem attraktive for mindre arbeidsgivere. Planer følger et kalenderår, uansett om dette stemmer overens med selskapets regnskapsår.

Oversikt

Etablere en SEP IRA

Arbeidsgivere kan opprette en SEP IRA når som helst før forfallsdato for selvangivelsen for året som de lager bidrag til. IRS gir en prototypeplan som kan brukes så lenge arbeidsgiveren ikke opprettholder noen annen pensjonsplan i tillegg til SEP IRA. Å ha en annen plan utelukker ikke å legge til en SEP IRA, arbeidsgiver må bare bruke en annen prototypeplan eller ha en utformet for virksomheten. Et investeringsselskap, for eksempel en bank, fondsbasert selskap eller forsikringsselskap, brukes til å etablere individuelle IRA-kontoer for hver berettiget arbeidstaker.

valgbarhet

Arbeidsgivere må bidra for hver kvalifisert arbeidstaker. IRS har etablert tre minimumskriterier for berettigelse:

  • Minst 21 år
  • Arbeidet for arbeidsgiver minst tre av de siste fem årene
  • Gjorde minst $ 600 i 2015, indeksert for inflasjon

Arbeidsgivere kan velge mindre restriktive kriterier. For eksempel kan arbeidsgiveren etablere en minimumsalder på minst 18. I noen tilfeller kan arbeidsgiveren gjøre kriteriene mer restriktive.

Bidragsgrenser

Bidrag til SEP IRA er underlagt årlige grenser. Arbeidsgiveren må bidra med samme prosentandel av inntektene for hver berettiget arbeidstaker. Bidragene kan ikke overstige det minste av 25 prosent av en inntekt fra ansatte eller $ 53 000. Arbeidsgivere er ikke pålagt å bidra hvert år.

Investeringsalternativer

Investeringsalternativer for en SEP IRA bestemmes av selskapet som har regnskapet. Dette kan være en hvilken som helst type investeringsselskap, for eksempel en bank, fondsselskap eller forsikringsselskap. Ansatte bestemmer hvordan de beste kan investere sine midler, med forbehold for investeringene som selskapet har SEP IRA, har gjort tilgjengelig. Som investeringskonto eies av arbeidstaker, kan medarbeider overføre eller overføre kontoen når som helst.

Begrensninger

SEP IRA er underlagt visse restriksjoner. Som med andre IRA-kontoer er ikke lån tillatt, og kontoen kan heller ikke brukes som sikkerhet for et lån. Uttak i bruk er tillatt, men inntektene er gjenstand for beskatning og straff hvis arbeidstakeren er under en alder av 59 1/2. SEP IRA-kontoer er tradisjonelle IRAer og underlagt de samme nødvendige minimumsfordelingsregler som tradisjonelle IRAer.

Anbefalt Redaktørens valg