Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det første du bør vite om PLPD-bilforsikring er kilden til akronymet. "PLPD," noen ganger skrevet "PL / PD," står for "Personlig ansvar / Eiendomsskade". Du vil se andre ord for den første "P", inkludert "Offentlig" og "Egenskap". PLPD dekning stammer fra Michigan på 1970-tallet som et svar på ikke-lov forsikringslover, som ble mandatt i 1970. Selv om alle statene unntatt New Hampshire krever bilforsikring, har bare 12 stater fortsatt ingen lovlover på bøkene. PLPD, uansett hvordan akronymet tolkes, representerer den minste mengden dekning som de fleste stater tillater for deg å betjene kjøretøyet ditt.

PLPD bilforsikring betaler ikke for skader på eller erstatning av bilen din.

Personlig ansvar

Denne delen av en PLPD-policy betaler deg for skader som har lidd og skader som andre har (unntatt, i noen stater, dine personlige skader hvis du er i feil). Det beskytter deg også mot søksmål under de fleste omstendigheter og gir betaling til andre hvis du er ansvarlig for en ulykke og saksøkt. I Michigan, for eksempel, skal enhver form for ikke-feil, inkludert PLPD-retningslinjer, inneholde tre deler: personskadebeskyttelse (PIP), eiendomsbeskyttelsesforsikring og personskadeforsikring (BI / PD). Disse tre komponentene er grunnlaget for alle bilforsikringer i Michigan. Igjen, disse vilkårene varierer fra stat til stat, og er avhengig av statens manglende lover. Michigan, som har et av de mest omfattende ikke-feilsystemene i USA, krever at PLPD-retningslinjene gir ubegrensede medisinske og rehabiliteringsfordeler til forsikringstakere, lønnsytelser i inntil tre år og $ 20 per dag for bytte av biler.

Eiendoms skade

Eiendomsskade-delen av en PLPD-politikk adresserer skade på andre menneskers eiendom, for eksempel bygninger, gjerder, offentlige forsyninger og parkerte biler. Eiendomsskader dekning betaler ikke for skade på bilen din eller til den andre personens bil. Ekstra kollisjonsforsikring må være på plass for å hjelpe deg med å reparere eller bytte bil, og det samme gjelder for andre biler i ikke-feilsituasjoner. Du kan bli saksøkt i ikke-feilsituasjoner for skade på andre kjøretøy.

Andre dekning

Som en del av de fleste politikkene som kreves i ikke-feilsituasjoner, og som en del av alle PLPD-lover i de fleste stater, er det nødvendig med en del av Michigan's Restid Bodily Injury and Property Damage Liability Insurance-komponent i PLPD-retningslinjer. Denne dekning betaler for advokatkostnader og advokatkostnader hvis du er ansvarlig i en bilulykke. I Michigan er minimumsdekningene som folk må kjøpe, 20 000 dollar for hver person drept eller skadd i en ulykke, 40 000 dollar for mer enn én person drept eller skadet og 10 000 USD for skade på eiendom i en annen stat. Du kan alltid kjøpe ekstra dekning for å heve betalingsbeløpene. Hvis du blir saksøkt på grunn av død av en annen person eller folk, og det er fast bestemt på å være din feil, kan $ 20 000 eller $ 40 000 ikke komme nær å dekke deg for en eventuell oppgjør eller avgjørelse. Disse "20/40/10" grensene varierer mellom stater. Selv i "ingen feil" stater kan du bli saksøkt under spesielle omstendigheter, for eksempel når død eller alvorlig skade oppstår, når en ukjent driver er involvert eller hvis du er involvert i en ulykke i en annen stat.

Fordeler og ulemper

PLPD er grunnleggende dekning og dermed billig. Det er dekning som oftest kjøpes av førstegangsforsikringskjøpere, unge og andre risikofylte drivere. Det tilfredsstiller juridiske krav til å drive et kjøretøy til lavest mulig pris (selv om priser for PLPD-politikk kan variere mye mellom transportører). PLPD-forsikring er bra for kortsiktig dekning, for sjeldne biler og for eldre biler. På baksiden betaler PLPD-dekning ikke for reparasjon eller erstatning av bilen din, og det er alvorlige begrensninger på grunnleggende betalingsmengder hvis du blir saksøkt.

Anbefalt Redaktørens valg