Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når foreldrene til et barn er skilt eller skilt, tillater skattekoden den "forsørgende" forelder å kreve skattefritak for det aktuelle barnet. Foreldremannen kan imidlertid velge å la den andre foreldre ta unntaket. Foreldre bruker Internal Revenue Service Form 8332 for dette. Hvis senere foreldre ønsker å ta fritaket tilbake, bruker den forelder også Form 8332 for å gjøre det.

En mann signerer et skattedokument. Kreditt: Robert Pernell / iStock / Getty Images

Definisjon av forsørgerlig foreldre

Når det gjelder IRS, avhenger foreldrene av barnet i flertallet av året, er den foresatte foreldre. Det er tilfelle uansett hva en skilsmisse dekret eller separasjonsavtale sier om forvaring. For eksempel, hvis to foreldre har felles forvaring, og barnet lever med mor i 170 dager ut av året og med pappa i 195 dager, er pappa den skattemessige foreldre for skattemessige formål og har rett til unntaket. Unntaket selv er en betydelig skattepause. På tidspunktet for publisering reduserte den skattepliktig inntekt med nesten $ 4000 per barn. Foreldre kan ikke "dele" fritaket mellom dem; det er alt eller ingenting.

Frigivelse av fritaket

Fyll ut del I i skjema 8332 for å gi opp, eller "frigjøre", unntaket til en ikke-forpliktende forelder. Fyll ut navnet og personnummeret til den ikke-forbudte forelder øverst i skjemaet. Deretter oppgir du i del I navnet på barnet og det nåværende skatteåret. Skriv skjemaet, oppgi ditt eget personnummer, og fyll ut skjemaet. For å gi opp fritaket for fremtidige år fyller du ut del II i skjemaet. Informasjonen er den samme som i Del I, bortsett fra at du angir de kommende årene som du frigjør fritaket for. Du kan også bare skrive "alle kommende år" i det oppgitte rommet.

Noncustodial Parent Files Form

Beholdningsforelder gir den utfylte formen til den ikke-foreldrende forelderen. Noncustodial foreldre må legge ved en kopi av Form 8332 til deres selvangivelse for hvert år som de krever fritaket. Skatteytere som returnerer elektronisk, må sende en kopi av skjema 8332 til IRS. IRS har en spesiell formular - Form 8453 - som "e-filers" bruker til å sende inn støttedokumenter. Fyll ut skjema 8453, legg ved kopien av 8332, og send dem til adressen som er oppført på skjema 8453. Foreldremedlemmer behøver ikke å sende en kopi av skjema 8332 med avkastningen. De må bare være sikker på ikke å kreve unntaket for barnet.

Tilbakekalling av utgivelsen

Foreldremedlemmer kan ta tilbake retten til å kreve unntaket ved å fylle ut del III i skjema 8332. Oppgi navnet på barnet og årene som du tilbakekaller utgivelsen, eller skriv "alle kommende år". Tegn og dato skjemaet og gi ditt personnummer. Foreldremedlemmer må gi denne versjonen av skjemaet til den ikke-forpliktende forelder, eller i det minste gjøre en "rimelig innsats" for å gjøre det. IRS anbefaler på det sterkeste å skaffe bevis på at dette skjemaet ble levert, for eksempel en registrert postkvittering, eller dokumentere forsøkene på å levere skjemaet.

Arkivere tilbakekallingen

Foresatte foreldre som tilbakekaller en utgivelse og krever unntaket, må legge ved den nye skjema 8332 - den med del III fylt ut - til sin egen selvangivelse i hvert år som dekkes av den opprinnelige utgivelsen. De kan begynne å kreve unntaket i skatteåret etter at de gir den ikke-forpliktende foreldre den nye formen, eller prøver å gjøre det. Så hvis du oppgav tilbakekallingen til den ikke-forpliktende forelder i 2016, kan du for eksempel kreve unntaket som begynner med skatteåret 2017.

Anbefalt Redaktørens valg