Anonim

kreditt: @alexandrahraskova via Twenty20

Det kan komme som en overraskelse, men i noen tilfeller er kvinner fortsatt tvunget til å ha høye hæler på jobb. Vel, i forrige uke i den canadiske provinsen British Columbia, ble en lov gått forbud mot den slags mandat. En britisk Columbia regjeringens nettside annonserte beslutningen om at kravet om å ha høye hæler på enkelte arbeidsplasser er et helse- og sikkerhetsproblem på arbeidsplassen. Det er fare for fysisk skade ved å glide eller falle, samt mulig skade på føttene, bena og tilbake fra langvarig bruk av høye hæler mens du er på jobb."

Denne hele kontroversen traff seg virkelig i utstyr i Canada i fjor da et fotografi av en kvinnes overdreven høye hæler gikk viral - hun sa at hun hadde blitt "berated" etter å ha byttet seg til leiligheter og fortalt hælene var et krav til hennes serverserverjobb. Hun ble tvunget til å fortsette å jobbe i hælene selv om føttene ble blødende.

Problemet er ikke bare spesifikt for Canada. I U.K. i fjor fastsatte lovgivere at kvinner ikke var beskyttet mot potensielt skadelige og diskriminerende arbeidsplassenes ensartede regler, særlig med hensyn til fottøy. Lovgivere konkluderte med at "kleskoder som krever at kvinner skal ha høye hæler i lengre perioder, er skadelige for deres helse og velvære både på kort og lang sikt i U.K."

I USA Samantha Power, den tidligere amerikanske ambassadøren til U.N., tweeted som svar på U.K.-historien, sier: "Det neste budet skal være en som krever at menn skal ha høye hæler for en 9 timers skift før de insisterer kvinner gjør det." I New York City i desember 2015 bestemte byens kommisjon for menneskerettigheter at det ville være et lovlig brudd på å skape kjønnsbaserte klærkrav på arbeidsplassen.

Selv om det er galning å tro at kvinner fortsatt blir fortalt, må de ha på seg hæler på arbeidsplassen, er det hjertelig å høre at regjeringer nå går frem for å få det til å praktisere. Så, hvis du finner deg selv å bli fortalt, må du ha på deg hæler, se på det: Loven kan være på din side.

Anbefalt Redaktørens valg