Innholdsfortegnelse:

Anonim

Respiratoriske terapeuter utfører diagnostiske prosedyrer og gir behandling for pasienter med midlertidige eller kroniske pusteproblemer. Eksempler på pasienter som trenger respiratorisk terapi inkluderer premature spedbarn hvis lungene ikke er fullt utviklet. personer med lungesykdommer som astma eller emfysem; og personer som har hatt et hjerteinfarkt, en drukning episode eller er i sjokk. Om lag 81 prosent av respiratoriske jobber var på sykehus fra 2009, notiserer US Bureau of Labor Statistics (BLS). Karrieren har både fordeler og ulemper.

Fordel: Sysselsetting Outlook

Jobbmuligheter og jobbstabilitet bør være veldig bra for respiratoriske terapeuter gjennom minst 2018, med sysselsetting for dette yrket vokser mye raskere enn gjennomsnittet, spår BLS. Den aldrende befolkningen er mer sannsynlig å trenge åndedrettsbehandling for kardiopulmonale lidelser. I tillegg har respiratoriske terapeuter en økende rolle i helsevesenene som brådskelse, forebygging av sykdommer og tidlig påvisning av lungesykdommer.

Fordel: Lønn

Åndedrettspraksis stiller seg veldig bra for en helsepersonell som bare krever en toårig assisterende grad. Gjennomsnittlig lønn fra mai 2009 var rundt $ 26 per time eller $ 54.200 per år, indikerer BLS. De 25 prosent av respiratoriske terapeuter var på over $ 62 500 årlig. Noen respiratoriske terapeuter med mindre enn ett års erfaring tjener nesten $ 50 000 årlig i desember 2010, rapporterer PayScale lønn undersøkelsen nettsted.

Fordel: Mangfold av jobboppgaver

En åndedrettsbehandling er ikke sannsynlig å bli kjedelig. Fortsatt vekst i biomedisinsk teknologi gir læringsmuligheter, og jobben har et høyt nivå av variasjon. En terapeutens dag kan inkludere intervjuende pasienter, diagnostisere en pusteforstyrrelse, anbefale behandlinger, utdanne en pasients familie om tilstanden, rådføre seg med leger om mulige endringer i behandling for en pasient, analysere vev og blodprøver, og reagere på beredskapssituasjoner.

Ulempe: Arbeidsforhold

Fordi sykehus har behov for stab til enhver tid, jobber noen åndedrettspraksis kvelder, netter, helger og helligdager. De tilbringer mye av dagen sin og går. Nødsituasjoner kan være stressende. I tillegg, som mange andre arbeidsplasser i helsevesenet, har disse arbeidstakere eksponering for smittsomme sykdommer, selv om de minimerer risikoen ved å følge riktige sikkerhetsprosedyrer.

Ulempe: Fremtidige hensyn

Selv om respiratoriske terapeuter har flere muligheter for fremskritt, må de kanskje få en bachelor eller en mastergrad til å gjøre det. Fra og med 2010 krever alle stater unntatt Alaska og Hawaii respiratoriske terapeuter, som innebærer å betale en avgift hver gang lisensen skal fornyes.

Anbefalt Redaktørens valg