Innholdsfortegnelse:

Anonim

Måneder med lager, mer kjent som måneders forsyning, representerer hvor lang tid det ville ta for å tømme inventar, forutsatt at ingen ny beholdning er kjøpt eller satt på markedet. Det er ofte brukt i eiendomsbransjen for å bestemme helsen til et bestemt eiendomsmarked.

Beregn månedene av inventar

For å beregne måneders beholdning, følg disse trinnene:

  1. Identifiser antall aktive oppføringer på markedet innen en viss tidsperiode. For eksempel kan du søke i tjenesten Multiple Listing for å finne ut hvor mange aktive egenskaper som ble oppført i en bestemt by for februar måned.

  2. Identifiser hvor mange boliger var solgt eller ventende salg i samme tidsperiode.

  3. Dele opp den aktive oppføringen nummer ved salg og ventende salg for å finne månedene av tilbudet.

For eksempel, si at det var 500 aktive oppføringer i februar, og 125 salg og ventende salg. Månedene av beholdningen er 500 dividert med 125 eller 4. Det betyr at hvis det ikke er oppført nye boliger, vil det ta fire måneder for boliger som for tiden er på markedet å selge.

Tolkning av inventarmåneder

Hvis månedene med beholdning er mellom null og fire måneder, sier eiendomsmeglerne at markedet er et selgerens marked. Forsyningen er med andre ord relativt lav, noe som betyr at selgerne har større kontroll for å sette vilkår eller øke priser. Hvis månedene med varelager er mellom fem og sju måneder, forsyningen er sunn og markedet har en god balanse mellom kjøpere og selgere. Hvis månedene med beholdning er åtte eller flere, er det a kjøperens marked og kjøpere har mer forhandlingsmakt.

Endre variabler i månedens inventar

Du kan s egregate markedet eller endre tidsperioden for leveringsmåneder for å se boligbeholdningen på ulike måter. For eksempel, hvis du er interessert i hus som koster mellom $ 400 000 og $ 500 000, kan du beregne månedene av tilbudet spesifikt for hus som ble oppført og solgt i det prisklasse.

Hjemmet salg kan variere basert på sesongen, så måling bare en måned med inventar kan skape skjevde resultater. I stedet for å beregne en måned med forsyning basert kun på en måneds verdi av oppføringer og salg, beregne det basert på seks måneder eller et års verdi for å få en ide om forsyning over en lengre periode.

Anbefalt Redaktørens valg