Innholdsfortegnelse:

Anonim

Verdivurdering er å sammenligne en aksje til en annen, eller en gruppe bestander, for å vurdere fordelene ved en investering. Denne form for grunnleggende analyse er gunstig fordi den vurderer aksjens verdi på lang sikt. Verdsettingsanalyse bruker beregninger og forhold for å forstå verdien av aksjene, og om det er kjøp, salg eller hold.

verdivurdering

Investorer som bruker verdsettelse, ser på viktige aspekter ved et selskap når de bestemmer om aksjen er undervurdert eller overvurdert. Hvis aksjen er undervurdert, kan det være verdt å kjøpe. Men hvis det er overvurdert, så kan det ikke være verdt å kjøpe. En verdsettelsesinvestor kan se på selskapets finansielle stabilitet, lønnsvekst eller effektiviteten av ledelsen. Å se på et selskaps forventede inntjening ville være en objektiv verdivurdering, mens verdsettelse av et selskaps ledelse ville være subjektivt.

Pris-til-fortjeneste-forhold (P / E)

Pris-til-resultat-forholdet er en nøkkelfaktor i verdsettelsen av aksjer. P / E-forholdet sammenligner selskapets nåværende aksjekurs og resultat per aksje. For eksempel, hvis aksjekursen er $ 25 per aksje og resultat per aksje (EPS) er 1,23, er P / E-forholdet 20,3. Dette er viktig. Investorer mener at en høyere P / E indikerer rask vekst og dermed er villig til å betale mer for aksjer med høy P / E. I teorien, for en P / E på 20,3, er investorer villige til å betale $ 20,3 per $ 1 av dagens inntjening. Pris-til-fortjenesten forholdet kalles også "multiple".

I et nøtteskall

Ben McClure, McClure & Co., forklarer at verdsettelse gjør at investoren kan forenkle informasjonen i tilsvarende forhold og beregninger. Dette gjør at investoren kan sammenligne flere selskaper samtidig. Han forklarer imidlertid at verdsettelsen kan være feil fordi den kan baseres på observasjoner. McClure gir eksemplet på hvordan Kmart ble en favoritt blant investorer i 1999 fordi det virket billig sammenlignet med angivelig overvurdert Walmart og Target. Investorene klarte ikke å merke seg Kmarts feilaktige forretningsmodeller, og selskapet arkiverte for konkurs i 2002. "Gjør leksene dine," sier McClure. Det er bedre å bruke ulike metoder og verktøy for å bestemme verdien av et selskap.

Anbefalt Redaktørens valg