Innholdsfortegnelse:

Anonim

De fleste jobbapplikasjoner ber deg om å oppgi de tre siste jobbene dine, og du får muligheten til å legge til flere arbeidshistorier hvis du ønsker det. Hvis du har en lang arbeidshistorie, vil du kanskje ikke inkludere alt fordi arbeidsgiverens øyne kan glasere over, og han kan slutte å lese søknaden din. Ta med nok arbeidshistorie til å gi din fremtidige arbeidsgiver en følelse av hvem du er uten å liste opp hver jobb.

10 år Standard

Selv om det ikke er noen spesifikk regel om hvor langt tilbake å gå når du opplister arbeidshistorien din, sier Frank Dadah of Winter & Wyman at du ikke bør gå tilbake lenger enn 10 år, ifølge careerbuilder.com. Hvis du inkluderer for mye arbeidshistorie, risikerer du å overvelde din potensielle arbeidsgiver og ikke bli bedt om et intervju. Dermed bør du kutte den av på ca 10 år. Men hvis du har jobbet på en jobb i mer enn 10 år, sett riktig start- og sluttdato for den jobben, slik at arbeidsgivere kan få en følelse av bedriftens lojalitet.

Slanting ditt resumé

Å presentere relevant arbeidserfaring er viktigere enn den totale arbeidsopplevelsen du har. De fleste jobbsøknader inkluderer et resumé, slik at du kan nevne de tre siste jobbene du holdt på søknaden, og bruk resuméet ditt for å markere arbeidserfaring som demonstrerer din evne til å utføre den spesifikke jobben du er ansatt for. Det kan hende du vil legge av arbeidserfaring på andre felt, med mindre du kan gjøre det relevant for jobben du søker om.

Bestem arbeidsgiverforventninger

Din potensielle arbeidsgiver kan forvente at du skal ha en lengre arbeidshistorie, avhengig av hvilken type jobb du søker om. Hvis du for eksempel søker en lederstilling, kan arbeidsgiveren forventer at du har år, om ikke tiår, erfaring i ditt valgte felt. Skreddersy din arbeidshistorie til arbeidsgiverens forventninger så godt du kan. Bruk et kortere resumé for jobber som ikke krever mye erfaring og et lengre resumé for jobber som krever mye erfaring.

Andre hensyn

Arbeidsgivere rynker ofte på lange hull mellom ansettelsesperioder, slik at du ikke vil forlate store hull i resuméet ditt. Ikke oppgi kun korte eller midlertidige jobber på bekostning av lengre jobber heller; dette gjør at det virker som om du ikke kan holde jobben i en lengre periode. Sikt for en balanse; Ikke list for mange jobber, men ikke kutt resuméet ditt på ugunstige måter heller.

Anbefalt Redaktørens valg