Innholdsfortegnelse:

Anonim

Personlig bankvirksomhet, som iblant kalles bankvirksomhet på grunn av detaljhandelstjenestene som tilbys til forbrukerne, adskiller seg fra kommersiell bankvirksomhet på flere måter. Finansielle produkter og tjenester tilgjengelig for enkeltpersoner er forskjellige fra de som tilbys til institusjoner. I tillegg til de tilgjengelige produktene og tjenestene og hvilke typer kunder som serveres, varierer kommersiell bank og privatbank ofte i det totale beløpet som er innskudd av enkelte kunder. Personlige bankinnskudd er generelt mye mindre enn de fra kommersielle bankkunder.

Ulike typer banker tilbyr ulike servicenivåer.

kunder

Generelt er kundekunder i privatpersoner enkeltpersoner eller familier med innskudd på mindre enn $ 100.000. Noen banker tilbyr en egen klasse av privatbank for kunder med over 100 000 dollar i innskudd som kalles privat bank. Kommersielle bankkunder spenner fra små bedrifter til svært store bedrifter og selskaper som Boeing, Microsoft, Walt Disney, eller andre store institusjoner. I noen tilfeller kan en kommersiell kunde være en annen bank.

lån

Lån laget av en personlig bank inkluderer personlige lån, boliglån og auto lån. Generelt er disse lånene mye mindre enn lånene som tilbys av kommersielle bankfolk. Imidlertid er enkelte lån til små bedrifter ofte omtrent like store som noen boliglån. Kommersielle banker tilbyr større lån og kredittkort som gjør at et selskap kan holde seg i virksomheten. For eksempel kan et selskap med svært lange blytidsprodukter, som fly, trenge en kreditt for å møte lønn til den mottar betaling for sine produkter.

Kontotyper

Både kommersiell bank og personlig banktjenester tilbyr kontrollkontoer. Personlige sparekontoer er imidlertid generelt mindre enn regnskapet der større selskaper plasserer sine kontanter. Det finnes flere typer kommersielle kontoer, inkludert et fast innskudd, en rentebærende konto som ligner på et innskuddssertifikat for innskudd, og et nåværende innskudd, en konto som generelt ikke betaler noen interesse for penger på kontoen.

lønnsomhet

På grunn av mengden penger involvert, kan kommersiell bankvirksomhet ofte være mer lønnsomt for store finansinstitusjoner. Det er imidlertid også større risiko på grunn av potensialet for større tap. Potensialet for tap fra personlig banktjenester er mye mindre, og dermed er de lavere risiko. Men de tilbyr også generelt lavere fortjeneste for store finansinstitusjoner.

Antagbarhet av risiko

Mennesker eller organisasjoner med svært store innskudd, som for eksempel kommersielle kunder og enkelte privatkunder, er ofte mer villige til å akseptere høyere risiko med bankinvesteringer. Denne akseptable risikoen kan noen ganger føre til høy fortjeneste, men kan også føre til store tap. Noen forretningsbanker tilbyr sine kunder tilgang til uregulerte hedgefond. Tilgang til sikringsfond, samt tilgang til visse andre høyred / høyrisikoinvesteringer, er ikke tilgjengelig for de fleste privatkunder.

Anbefalt Redaktørens valg