Anonim

kreditt: @ rebekah / Twenty20

Graduasjon sesongen er en tid for feiring. Du har oppnådd så mye - men du kan også være redd ut av tankene dine. Hvis du er bekymret for at din grad eller dine ferdigheter generelt ikke kommer til å lønne seg på den mest bokstavelige måten, les videre. Det er alltid måter å oversette studiene til ikke-akademisk arbeid.

Kristine Lodge burde vite: Hun brukte sin doktorgrad i middelalderlitteratur for å skape sin egen småbedrift, og hjelpe høyt utdannede karrierevekslere å gjøre bryteren. Skriver for Museet, Legger Lodge ut sin grunnleggende strategi for å finne ut hvor du skal gå neste. Alt begynner med å lage en liste. Ikke bare tenk på hva du er god til; skriv ned alt som gir deg glede. Jo flere datapunkter du gir deg selv, jo mer sannsynlig er du å oppdage en sti som er skreddersydd for deg.

Tenk på de tingene du liker som substantiver. Det neste trinnet gjør dem til verb - ferdigheter du har og kan bruke på en rekke måter. For eksempel foreslår Lodge at noen som nyter å lære matematikk, kan si at de er gode til å bryte ned komplekse emner i fordøyelige historier som alle kan forstå. Det er en stor ferdighet i undervisning, og i endeløse andre scenarier.

En av de mest avgjørende måtene du kan hjelpe deg her, er ikke å diskutere noe som du synes det er for enkelt. Konsernsjef Whitney Johnson har skrevet omhyggelig om hvorfor talentfulle mennesker ikke bruker sine ferdigheter for De Harvard Business Review. Hold øye med hva som exasperates deg når andre ikke kjenner det, som komplimenterer deg, og hvor hjernen din går når du ikke tenker på noe spesielt.

Flott som eksamen sesong kan være, det kan også være skremmende. Men hvis du har kommet så langt, er du virkelig god til å gå enda lenger.

Anbefalt Redaktørens valg