Innholdsfortegnelse:

Anonim

The Michigan Employment Security Act utspiller kravene til innkjøp av arbeidsledighet, og Michigan Unemployment Insurance Agency administrerer fordelene. Nesten noen som jobber for en Michigan-arbeidsgiver kan få fordeler dersom han oppfyller kravene. Imidlertid er selvstendig næringsdrivende ikke kvalifisert, og heller ikke innenlandsarbeidere dersom arbeidsgiverne ikke betaler mer enn $ 1000 i et kalenderkvartal.

Baseperiode

For å motta arbeidsledighet i Michigan må du ha jobbet for lønninger i en tidsramme kalt "basisperioden". For å finne baseperioden din, begynn med å dele hvert år i tre måneders kvartaler: Første kvartal er januar til mars; den andre er april til juni; den tredje er juli til september, og den fjerde er oktober til desember. På dagen du først søker om fordeler, gå tilbake til det nylig avsluttede kvartalet. Så hvis du skulle søke i november 2011, var det siste gjennomførte kvartalet juli til september 2011. Nå telle tilbake fire kvartaler: De fire er din basisperiode. I eksemplet vil det være juli 2010 til juni 2011. Du kan ikke motta fordeler med mindre du har mottatt lønn i minst to kvartaler i basisperioden.

Lønn opptjent

Når du har jobbet i to kvartaler av baseperioden, kan lønnene dine kvalifisere deg til fordeler ved hjelp av en av to beregninger - basert på din høyeste inntekt i perioden, eller ved å sammenligne inntektene til gjennomsnittlig ukentlig lønn i Michigan. Du må ha mottatt minst $ 2,871 i lønn på et kvartal i baseperioden, og din totale lønn for hele basisperioden må være minst 1,5 ganger din høyeste fortjeneste kvartal. Hvis ditt beste kvartal var for eksempel $ 4,300, så har summen din for baseperioden vært minst $ 6.450. Eller din totale lønn for hele basisperioden må være minst 20 ganger gjennomsnittlig ukentlig lønn betalt i Michigan. Denne figuren endres hvert år; for 2011 var det $ 823,35. Ved å multiplisere det med 20 får du $ 16.467.

Hvis lønnene i din vanlige basisperiode ikke kvalifiserer deg for fordeler, vil staten også se på din "alternative basisperiode", som bare er de fire sist fullførte kvartalene.

Jobbtap

Å kreve fordeler, det kan ikke være din feil at du er ute av arbeid. Med andre ord måtte du ha blitt lagt av. Hvis du avslutter din tidligere jobb, vil du ikke være kvalifisert, med mindre du kan vise at du hadde "god grunn" for å forlate, slik som trakassering eller en usikker arbeidsplass. Du er heller ikke kvalifisert hvis du ble sparket for forsømmelser, rus, kriminell overbevisning, vold på arbeidsplassen, tyveri eller hærverk. Og hvis du stjal noe etter å bli varslet om at du ble lagt av, er du heller ikke kvalifisert.

Jobbsøking

Kvalifisering av fordeler i Michigan er avhengig av at du ikke bare er i stand til å jobbe og villig til å jobbe, men også aktivt på jakt etter heltidsarbeid. Før du mottar fordeler, må du sende CV til statens arbeidsformidling, Michigan Talent Bank, og besøke et "Michigan Works" servicesenter. Hvis du blir tilbudt en "passende" jobb og slå den ned, mister du fordelene dine. Hvis din tidligere arbeidsgiver ringer for å gi deg et intervju for en annen "egnet" jobbannonse, avslår du intervjuet, du kan også miste fordelene dine. Michigan Employment Security Act definerer ikke "egnet" Det er opp til arbeidsledighetstjenester.

Anbefalt Redaktørens valg