Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsverdi, eller egenkapital i land, kan brukes som likvide kontanter for en forskuddsbetaling når du bygger et hjem. For å vite om du har nok egenkapital i landet ditt til å bygge et hjem med liten eller ingen ekstra lommekostnad, generer du en liste over potensielle byggekostnader og sluttkostnader. Deretter får du en vurdering av verdien av landet ditt og presentere denne informasjonen til din boliglånsansvarlig. De vil da fortelle deg hvorvidt du er i stand til å bruke ditt land som sikkerhet for et boliglån nedbetaling. Her er tips for å navigere gjennom denne komplekse prosessen.

Slik bruker du land som sikkerhet for et boliglån Downpaymentcredit: monkeybusinessimages / iStock / GettyImages

Skritt

Planlegg en avtale med en utlåner. Du bør velge et selskap som spesialiserer seg på nyutlån til prekvalifisering. Det første møtet vil være å diskutere dine byggeplaner, kreditthistorie, hvilke typer lån som er tilgjengelige og hva slags lån du virkelig har råd til. Långiveren kan gi deg de involverte kostnadene for å lukke et Bygg til Perm-lån, som gir kreditt for din egenkapital. Hvis en tidligere vurdering allerede er utført, kan du sende den når du velger en utlåner. Imidlertid vil det sannsynligvis være en nyere som er ferdig med hensyn til dette lånet.

Skritt

Kontrakt med en anerkjent byggherre. For å starte, planlegg en tid for ham å se landet og diskutere planene dine. En anerkjent byggentreprenør må se landet før de kan fortelle hva som er og ikke er mulig. Når du har gått over det du leter etter i detalj, få ham til å tegne et kostnadsoverslag på hva det vil ta å bygge hjemmet ditt.

Skritt

Beregn totale bygg- og sluttkostnader. Legg til dette beløpet til verdien av landet. Den totale summen representerer kostnaden for å produsere prosjektet. Verdien av landet blir da brukt som en kreditt mot den totale kostnaden. Hvis du skylder en balanse på landet, sum alle kostnadene og legg til balansen i landets utbetaling. Avhengig av bankens prosentandel for byggelånet, kan det hende du fortsatt må komme med noen form for monetær forskuddsbetaling.

Skritt

Se et eksempel for å være sikker på at du forstår prosessen. La oss si at kostnadene for å bygge er $ 220 000, og landet er verdsatt til $ 63 000. Du kan ha avsluttende kostnader som totalt $ 15.000, avhengig av statens skatter og kostnader, så den totale verdien av kostnaden for å produsere dette prosjektet er $ 298,000. Når du trekker fradraget for landet, vil ditt nye lån bli 235.000 dollar, og dette er omtrent 80% av kostnaden for å produsere prosjektet. Du ville ikke pådra deg privat boliglån forsikring på et konvensjonelt lån, og ingen betydelige kostnader å betale. Det finnes formler som brukes av ulike långivere for å beregne låneprosent, noen tillater en 5% varianse i "holdback" bare i tilfelle materialkostnader øker eller for å regne for ukjent variabel; Dette er imidlertid den grunnleggende formelen for hvordan denne prosessen fungerer. Hvis det fortsatt er en lien på landet, kan du fortsatt bruke egenkapitalen som kreditt, og balansen vil bli betalt når du lukker byggelånet ditt.

Skritt

Lag en endelig beslutning basert på hva du har råd til. Hvis banken bare vil låne 90% av kostnadene, og egenkapitalen i landet representerer mindre enn 10%, må du generere ekstra midler. Eksempel: $ 220 000 koster å bygge, verdi på land $ 63 000, sluttkurs legger opp til $ 15 000, men du skylder $ 47 000 000 på landet. Kostnaden for å produsere prosjektet er fortsatt $ 298 000, men landskreditten er nå $ 16 000. ($ 63 000 minus $ 47 000). De 10% representerer $ 29.800 påkrevd forskuddsbetaling, så forskjellen ville være $ 13.800 av lommekostnad for deg. Bare du vet hva du virkelig har råd til, men husk, når byggeprosessen har begynt, er det veldig vanskelig å sikkerhetskopiere. Så vær sikker på at du tar en informert, god beslutning før du ansetter en entreprenør for å bygge ditt drømmehus..

Anbefalt Redaktørens valg