Innholdsfortegnelse:

Anonim

Aktivere ditt debetkort online er en enkel prosess, selv om den varierer litt av kortleverandøren. Det innebærer å skrive inn informasjon som bekrefter identiteten din og hjelper til med å sikre kortet. Når kortet ditt er aktivert, kan du bruke det til enhver transaksjon på nettet eller av, i henhold til leverandørens vilkår for bruk.

Par på laptop med debetkortkort: Thinkstock Images / Stockbyte / Getty Images

Registrer deg for Online Banking

Sjekk klistremerket på kortet på bankens nettside. De fleste banker som tilbyr online-kort aktivering krever at kunder registrerer seg for nettbank før de kan aktivere debetkortene sine. Registreringsprosessen innebærer å levere identifiserende opplysninger som kontonummer, personnummer og annen informasjon som banken kan bekrefte fra sine poster. Du kan finne koblingen for å starte prosessen på bankens hjemmeside. Følg instruksjonene for å fullføre registreringen.

Skriv inn detaljer

Logg inn på kontoen din og finn lenken for å aktivere ditt debetkort. Informasjonen som kreves avhenger av banken, men inneholder vanligvis ditt for- og etternavn, kortnummer, utløpsdato og den tresifrede koden på baksiden av kortet. Hvis banken din har sendt deg en PIN-kode, skriv den inn i den aktuelle boksen når du blir bedt om det. Hvis ikke, lag din egen. Klikk på send-knappen når du har angitt de nødvendige detaljene. Tegn stripen på baksiden av kortet ditt når den er aktivert.

Forhåndsbetalte kort

Prosessen for å aktivere et forhåndsbetalt debetkort er noe annet enn det for bankkort. For eksempel krever ikke alle tilbydere kortholdere å registrere seg for online-tilgang. Når du ankommer PayPals Prepaid MasterCard eller NetSpends forhåndsbetalte debetkort-aktiveringssider, kan du begynne å legge inn informasjonen som er nødvendig for å aktivere kortet. De fleste krever bare kortnummeret og sikkerhetskoden, og du kan opprette din egen PIN-kode. Sjekk baksiden av kortet for leverandørens nettsted.

Aktivere kortet ditt trygt

Online aktivering er praktisk, men en hacker kunne fange kortnummeret ditt og bankkontoinformasjonen hvis du ikke tar noen sikkerhetstiltak. For eksempel, gå online med en sikker Internett-tilkobling, for eksempel en kablet tilkobling eller en trådløs tilkobling kryptert med WPA- eller WPA2-protokoller. Ikke aktiver kortet ditt på en offentlig datamaskin. Pass på at du har skrevet inn kortleverandørens nettstedadresse, slik at du ikke ender opp på et phishing-nettsted som er utformet for å registrere dine økonomiske detaljer. Også, når du er på riktig nettside, se etter en lås på adressefeltet før du legger inn sensitiv informasjon. Låsen indikerer et sikkert nettsted.

Anbefalt Redaktørens valg