Innholdsfortegnelse:

Anonim

Aksjekursene beveger seg i trender. Når trenden er opp, kalles den "bullish;" Når den er nede, er den merket "bearish". En opptrinn kjennetegnes av høyere høyder og høyere nedturer; en nedtur med lavere høyder og lavere nedturer. Et stort marked opptrend som varer tre til fire år kalles et oksemarked, mens en stor nedtur - typisk 12 til 24 måneder - kalles et bjørnmarked. "Bullish" og "bearish" kan også referere til arrangementer, aksjekart, meninger og personer.

Bullish og bearish kan beskrive lager trender og andre markedsaspekter.

Markedsrelaterte hendelser

Enkelte hendelser kan påvirke en aksje og endre sin nåværende trend. For eksempel kan en aksje være i en uptrend, men en bestemt begivenhet kan betraktes som bearish fordi den kan reversere trenden fra opp til ned. Hendelser kan også ses som bullish eller bearish for hele markedet.

Lagermønstre

Enkelte tekniske mønstre er bullish eller bearish. For eksempel kan en aksje være nede, men danne et mønster som er bullish fordi det prognostiserer en reversering av den nedadgående trenden. Hele diagrammet kan være bullish eller bearish fordi det gjenspeiler lagerets nåværende retning.

Investor meninger

Market pundits og snakkende hoder liker å proffer utsikter. Deres meninger kan være bullish eller bearish, avhengig av hvor de tror markedet eller en bestemt aksje er eller skal ledes.

Mennesker

Når noen mener at markedet skal gå opp (eller ned) - uansett hva markedet egentlig gjør i øyeblikket - de sies å være bullish (eller bearish) på markedet. Investorer kan også være bullish eller bearish på en bestemt lager eller sektor.

Et forsiktighetsord

Ikke forveksle meninger med trender. Som legendarisk handelsmann Jesse Livermore pleide å si: "Markeder er aldri galt - meninger ofte er." Hvis markedet er i en bullish trend, er det ubestridelig. Men noen kan tro at markedet ikke skal gå opp, eller at det har gått for langt og skal gå ned. At noen er bearish, betyr ikke nødvendigvis at de er riktige.

Anbefalt Redaktørens valg