Innholdsfortegnelse:

Anonim

For mange innbyggere i Nordvest-Indiana, bor i Indiana og arbeider i Illinois, får de det beste fra begge verdener - en avslappet, forstadsstil med lett tilgang til de mange karrieremulighetene i Chicago. Men rundt skatt tid, Indiana innbyggere som jobber i Illinois kan beklage det valget, som de riper på hodet over hvilke former for å fylle ut. Hvis du jobber i Illinois og bor i Indiana, og du skylder skatt, må du betale skatt til begge statene hvert år. Imidlertid hindrer Indiana skattekreditter deg fra å bli "betalt to ganger."

En skattemessig kan hjelpe deg med å finne de riktige Indiana og Illinois skjemaene.

Illinois skatt

I følge Illinois lov må du betale inntektsskatt i Illinois, selv om du ikke er bosatt i Illinois i to tilfeller. Først må du sende en Illinois-retur hvis du har tjent nok inntekt i Illinois til å skylde skatt. Selv om du tror du ikke har fått nok penger til å skylde, er det alltid bedre å arkivere så at Illinois Department of Revenue banker på døren et par måneder eller år nedover veien. For det andre, vil du ha tilbakebetaling av Illinois-skatter som ble holdt tilbake fra lønnsslippet ved en feil. I begge tilfeller må du sende skjemaer IL-1040 og Plan NR.

Indiana skatt

Hvis du bor i Indiana, og du skylder skatt, må du fylle ut en Indiana-avkastning. Dette er tilfelle selv for de som jobber heltid i Illinois, som de som pendler til Chicago og studenter som besøker Illinois universiteter. Indiana beboere kan sende enten skjemaet IT-40 eller IT-40EZ avhengig av kompleksiteten av deres skatt. Imidlertid kan innbyggere som jobber i Illinois og betaler Illinois skatt, kunne kreve kreditter på deres Indiana-avkastning for både statlige og lokale kreditter betalt til Illinois. Dette forhindrer Indiana innbyggere som jobber i Illinois fra å bli "betalt to ganger."

Delår Indiana Innbyggere

Hvis du flyttet fra Indiana til Illinois og endret din juridiske bolig til Illinois i et år, regnes du som en delårs Indiana bosatt. Men selv om du eier eiendom i Illinois og tilbringer mye tid der, hvis din juridiske bosted er Indiana, regnes du som en fullstendig bosatt i Indiana og må fylle ut det ovennevnte papirarbeidet. I tillegg må delårsboere også betale skatt i Indiana ved å fylle ut en annen form, IT-40PNR.

Gjensidige stater

Selv om Indiana og Illinois er naboer, regnes de ikke som gjensidige stater. Indiana har gjensidige avtaler med enkelte stater, inkludert Wisconsin og Kentucky, som tillater folk som bor i Indiana og arbeider i disse statene for å betale inntektsskatt til bare Indiana. Siden Illinois ikke er en gjensidig stat, må du imidlertid legge inn to selvangivelser.

Anbefalt Redaktørens valg