Innholdsfortegnelse:

Anonim

Skatt for selvstendig næringsdrivende er inntektsfortegnelsens navn for de kombinert sosial sikkerhet og Medicare-skatten som betales av personer som jobber for seg selv. Skattesatser for selvstendig næringsdrivende er forskjellige enn de som betales av ansatte. Selvstendig næringsdrivende skattebetalere er ansvarlige for den sosiale sikkerhet og Medicare skatter som normalt betales av arbeidsgivere, så vel som den delen ansatte betaler.

Slik beregner du egenbeskatningskreditt: Igor Dimovski / iStock / GettyImages

Self-Employment Skattesatser

Sosialsikkerhetsskattesatsen for selvstendig næringsdrivende er 12,4 prosent av nettoinntektene. IRS beregner denne tallet ved å legge til en tilsvarende arbeidsgiverandel på 6,2 prosent til 6,2 prosent som ansatte betaler. Den selvstendig næringsdrivende Medicare-prisen er 2,9 prosent, noe som gjør skatt på egenbeskatning lik 15,3 prosent. Figur netto inntekt ved å trekke virksomhetsutgifter fra inntekter. Anta at du har $ 100 000 i inntekter fra selvstendig næringsdrivende og $ 45 000 i forretningsutgifter. Forbedre $ 55 000 i nettoinntekt med 15,3 prosent for egenbeskatningskatt på $ 8 415. Kongressen kan endre disse prisene. For eksempel ble satsen midlertidig senket med 2 prosent for 2011 og 2012. Sjekk IRS-nettsiden for nåværende tall.

Inntektsrelaterte tilpasninger

Sosialsikkerhetsdelen av egenbeskattningsskatt oppebæres kun opp til en årlig inntektsgrense, som fra offentliggjøring var 117 000 dollar. Netto inntjening som overstiger denne grensen er ikke underlagt sosialsikkerhetsskatt. Beløpet over den årlige cap er underlagt Medicare egenbeskatning skatt, men. Høyinntektsinntektene må betale en ekstra Medicare-skatt på 0,9 prosent på nettoinntekter som overstiger en årlig terskel. Denne terskelbeløpet varierer avhengig av skattebetalers arkiveringsstatus. Fra publiseringen var det $ 250 000 for gifte par arkivert i fellesskap, $ 125 000 for gifte personer som arkiverer hverandre og $ 200 000 for alle andre filers.

Anbefalt Redaktørens valg