Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et selskaps beta er et numerisk mål for hvor nært korrelert selskapets aksjer er til aksjemarkedet som helhet. En beta på null betyr at det ikke er noen sammenheng mellom selskapets aksje og markedet; en positiv beta betyr at selskapets aksjer beveger seg i samme retning som markedet; og en negativ beta betyr at selskapets aksjer er omvendt korrelert til (flytt i motsatt retning fra) markedet. En unlevered beta sammenligner bevegelsen i aksjene i et selskap uten gjeld til bevegelsen av markedet. Ved å fjerne effekten av gjeld, måler en ubetalt beta risikoen for selskapets underliggende virksomhet. Av denne grunn er unlevered beta et populært mål for systemisk risiko, og den brukes mye av investorer og bedriftsledere.

Skritt

Få selskapets levered beta fra Yahoo! Finansiere. Skriv inn selskapets ticker-symbol i søkeboksen og klikk på "Nøkkelstatistikk" -linken på venstre side av siden. Den leveraged beta er beta-figuren som vises på den resulterende nettsiden.

Skritt

Fastsett selskapets skattesats ved å dele selskapets skattekostnad med resultat før skatt i resultatregnskapet. For å være konservativ bør du bruke selskapets gjennomsnittlige skattesats de siste tre årene.

Skritt

Beregne selskapets gjeldsgrad ved å dele total gjeld av egenkapital på selskapets balanse.

Skritt

Beregn selskapets uleverte beta i henhold til følgende formel: Bl / 1+ (1-Tc) x (D / E). I denne formelen er Bl den leverede betaen som du trakk fra Yahoo! Finans i trinn 1; Tc er den gjennomsnittlige bedriftsskattesatsen du beregnet i trinn 2; og D / E er forholdet mellom gjeld og egenkapital du har beregnet i trinn 3. Som et eksempel, anta at et selskap har en levered beta på 1,6, en gjennomsnittlig bedriftsskattesats på 35 prosent, en total gjeld på $ 100 og egenkapital på $ 200. Selskapets uleverte beta er 1,6 / 1+ (1-0,35) x (100/200) = 1,2.

Anbefalt Redaktørens valg