Anonim

kreditt: @ 5byseven / Twenty20

Å være i ledelsen betyr å balansere alle slags prioriteringer. Du har dine egne sjefer til å svare på, men du må også styre dine direkte rapporter, for ikke å nevne ting som å holde freden. Formentlig er du alle voksne på jobben; det betyr ikke at det ikke er noe sjef kan lære av foreldre om god ledelse.

Forskere ved Binghamton University har nettopp lansert en studie om hvilke ledelsesstil som fungerer best, ved å bruke arbeidende amerikanske voksne og medlemmer av det taiwanske militæret som eksempler. Selv om disse to gruppene kan virke ganske annerledes, har resultatene for begge kommet ut på samme måte. Binghamton-teamet så på tre forskjellige lederstilar: de som krever fullførte oppgaver uten hensyn til arbeideren (autoritarisme-dominerende), de som bryr seg mest om hvordan arbeideren føler seg (velvilje dominerende), og de som kombinerer begge omtrent like måle (klassisk paternalistisk).

Det er ingen overraskelse at velvilje-dominerende ledelse ga bedre resultater enn autoritarianism-dominerende lederskap. Bosser som praktiserer sistnevnte kan bli giftige i kort rekkefølge, mens medfølende ledelsesstil har en tendens til å fremme bedre arbeidskulturer. Men studiens militære og arbeidende deltakere reagerte like godt på klassisk paternalistisk lederskap som de gjorde til velvilje-dominerende lederskap. Med andre ord er det godt å sette mål og skape forventninger, men du får mer fra laget ditt når du gjør det med medfølelse.

"Funnene innebærer at det å vise personlig og familiær støtte til ansatte er en kritisk del av leder-tilhengerforholdet," sa medforfatter Shelley Dionne i en pressemelding. "Mens viktigheten av å etablere struktur og sette forventninger er viktig for ledere, og uten tvil foreldre, hjelp og veiledning fra lederen i å utvikle sosiale bånd og støtte nettverk for en tilhenger kan være en kraftig faktor i deres jobbprestasjon."

Anbefalt Redaktørens valg