Innholdsfortegnelse:

Anonim

Vanligvis har et enfamiliehus mye privatliv. Det er ingen fellesrom, og ingen vanlige vegger eller dører. Det er en frittstående struktur i et nabolag eller samfunn. Flerfamiliehus er bygninger som inneholder separate boliger for to eller flere familier eller romkamerater. De inkluderer duplekser, triplexer og leilighetskomplekser med en rekke boliger. Disse egenskapene blir sett forskjellig av investorer, forsikringsselskaper og långivere.

Bilde av en enkelt familie home.credit: rafal_olechowski / iStock / Getty Images

Boligopphold

En enebolig er vanligvis okkupert av eierne av den eiendommen og deres familiemedlemmer. Multifamilie egenskaper er generelt kjøpt til investeringsformål. De som bor i disse husene, er ofte leietakere som leier eiendommen fra eieren av bygningen. I noen tilfeller vil en eiendomseier bo i en av enhetene i egenskapen multifamily. For eksempel, hvis du kjøper et duplex, kan du velge å bo i en enhet mens du leier den andre ut og samler inn en inntekt.

Boliglån

Finansiering av en tosidig, triplex eller multi-enhet eiendom er annerledes enn å skaffe et boliglån til et enfamiliehus du planlegger å leve i. Långivere vil være interessert i inntektspotensialet av eiendommen, og de vil ønske å sørge for at samlet leie vil møte boliglånsforpliktelsen. I de fleste tilfeller er det nødvendig med kommersiell finansiering, spesielt for større bygninger som har fem eller flere enheter. Du vil jobbe med en kommersiell eiendomsmegler eller boliglånsprosess som har erfaring med multifamily finansiering.

Forsikringsproblemer

Boligeier forsikring vil dekke et enebolig som eieren eier. Multifamilie egenskaper vil kreve en boligpolitikk som dekker strukturen. Kostnaden avhenger av størrelsen og verdien av eiendommen, og eventuelle tilleggsdekning som er kjøpt. For eksempel kan en eier av en boligbygging i nærheten av vannet trenge ytterligere dekning mot flom eller mugg. Mange flerfamilieeiere krever eller anbefaler at leietakerne kjøper leietakereforsikring for å beskytte personlige eiendeler inne i eiendommen.

Ulike markeder

Boligmarkedet er forskjellig for hver type eiendom. Når salgsmarkedet er sterkt, er det mer sannsynlig at folk kjøper og selger enfamiliehus. Når etterspørselen etter leieeiendom er høy, vil investorene sannsynligvis kjøpe så mange flerfamilie enheter som de kan for å leie dem ut til et stort basseng av leietakere. Hvis du lurer på hvilken type eiendom du skal kjøpe, vurder om du vil ha et langsiktig investeringspotensial eller et nytt sted å bo.

Anbefalt Redaktørens valg