Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sosial sikkerhet gir inntekter til millioner av amerikanere i form av pensjon, funksjonshemming, overlevende ytelser og tilleggsinntekter. Som en av de mest vellykkede sosiale programmene i verden gir sosial sikkerhet økonomisk trygghet gjennom alderdom, funksjonshemming og død av en leverandør. Dette programmet gir overlevende fordeler til bestemte slektninger til den avdøde og en engangs dødsavgift betaling.

Historie

Sosial sikkerhet startet som et pensjons- eller "sosialforsikring" -program under president Franklin D. Roosevelt i 1935, og etterlevende ytelser ble først lagt til i 1939, ifølge New York State Society of CPAs nettsted. Den opprinnelige individuelle planen ble familiebasert med denne modifikasjonen. Sosial sikkerhet omfatter pensjonsalder, overlevende ytelser, uførebetalinger og tilleggsinntekt, eller SSI.

Betydning

Overlevende ytelser utbetales til flere grupper kvalifiserende slektninger i henhold til lov om trygdeordninger. Denne betalingen er en månedlig fordel for en ektefelle over 60 år eller 50 år hvis de er deaktivert, og til et barn under 18 år som er student. Et funksjonshemmede barn kan også ha rett til etterladtepenger.

Dødsfordel

En engangstidsgodtgjørelse er tilgjengelig for en av de overlevende i henhold til lov om trygdeordninger. Det er to klasser av overlevende som potensielt kan få dødsfordelen. Den overlevende ektefellen er først i kø hvis hun bodde hos den avdøde på dødstidspunktet. En etterlevende ektefelle som ikke bor hos den avdøde på dødstidspunktet, må motta trygdeordninger på sosial sikkerhet. Hvis det ikke er noen kvalifiserende etterlevende ektefelle, kan et barn av den avdøde som har rett til ytelser i måneden for foreldrenes død, motta engangsbeløpet på $ 255.

applikasjon

Gi beskjed om sosial sikkerhet umiddelbart etter en slekts død, eller gi den avdøde personnummer til begravelseshuset. Begravelsesbyråer informerer regelmessig Sosial Sikkerhetsadministrasjon av dødsfall, ifølge nettsidene for sosial sikkerhet. Søk om engangs dødsfordel i navnet på kvalifiserende slektning.

Følge opp

Returner eventuell sosialsikkerhetsbetaling mottatt for den avdøde i måneden etter dødsfallet, og gi beskjed til dødsbanken dersom direkte innskudd er betalingsmetode. Søk om ytelser til trygdeordninger hvis du kvalifiserer som ektefelle, skilt ektefelle, barn eller foreldre over 62 år, avhengig av den avdøde før hans død.

Anbefalt Redaktørens valg