Innholdsfortegnelse:

Anonim

I de fleste tilfeller må en søknad om forsikring gjennomgå en forsikringsprosess for å sikre at søkeren oppfyller kvalifikasjonskrav. En forsikringsgiver og søker søker ofte en midlertidig forsikringsavtale (TIA) som gir midlertidig dekning i løpet av denne evalueringsperioden.

En midlertidig forsikringsavtale gir dekning mens en forsikringsapplikasjon er under vurdering.

Egenskaper

En TIA inneholder vanligvis visse forhold. For eksempel, hvis søkeren for en livspolitikk dør i løpet av søknadsprosessen, kan selskapet bare gi dekning dersom garantiprosessen etter hvert bestemmer at han ville ha vært berettiget til permanent dekning dersom han hadde bodd. Hvis søkeren ble slått og drept av en bil på grunn av en egen feil, for eksempel, ville selskapet respektere avtalen.

Betydning

Selv om en TIA bare er ment å gi dekning for en kort periode, er det fortsatt et betydelig dokument. For eksempel, hvis et krav skjer i avtaleperioden, kan assurandøren fortsatt være ansvarlig for å betale hele beløpet for et krav, med mindre avtalen angir andre forhold.

typer

En TIA kan brukes i de fleste typer forsikringer, for eksempel under livsforsikring søknadsprosessen. I bilforsikring kan en agent utstede et bindemiddel som gir midlertidig dekning dersom søkeren for tiden ikke er forsikret, men må kjøre umiddelbart.

Tidsramme

Avhengig av forsikringslinjen som den utstedes for, kan en TIA vare fra flere dager til noen få måneder. For livsforsikring, for eksempel, kan en TIA være i kraft i så lenge som 90 dager.

betraktninger

Enkelte situasjoner kan gjøre en TIA ugyldig eller redusere mengden ytelser som er betalt hvis et krav skjer mens det er i kraft. For eksempel, hvis den forsikrede ble funnet å ha løy om å ikke ha en viss medisinsk tilstand, kan assurandøren ha rett til å oppheve dekning og ikke betale kravet.

Anbefalt Redaktørens valg