Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når perioden for en investering slutter, er forfallstidspunktet summen av hovedstol og renter - pengene som er betalt inn i investeringen og beløpet investeringen har opptjent. Det er imidlertid variabler med måten renter administreres som påvirker beregning av forfallstidspunktet. Beregning av forfall eller fremtidig verdi, med sammensatt rente betalt årlig, følger en standardligning. Rente betalt i ulike sykluser, for eksempel månedlig eller kvartalsvis, krever en enkel modifikasjon av grunnleggende ligningen.

En ung kvinne sitter på datamaskinen med en kalkulator for å beregne hennes interesse og andre verdier oppnådd gjennom investeringskreditt: diego cervo / iStock / Getty Images

Beregning av forfallstid med årlig sammensatt rente

Skritt

Samle inn informasjonen som trengs for å beregne forfallstid. Du må vite nåverdien, eller startbeløpet på lånet eller investeringen, årlig rente og antall perioder eller år som beregningen vil dekke. Hvis renter betales oftere enn årlig, ta notat av den perioden.

Skritt

Del renten med 100 for å konvertere den til desimalformat. For eksempel er en rente på fem prosent divideres med 100 lik 0,05. Legg til 1 til dette for å opprette en interessemultiplikatorverdi på 1,05. En rente på 12,5 prosent skaper en multiplikator på 1,125. Denne multiplikatoren skaper en total lik hovedstol plus renter, når multiplikert med rektor.

Skritt

Multipliser din nåværende verdi med rentemultiplikatoren for det første året av investeringsperioden. En investering på $ 1000 som tjener fem prosent årlig, produserer totalt $ 1.050 i det første året.

Skritt

Multipliser din første års total med rentemultiplikatoren igjen for å sammensatte førsteårsrenten med nåverdien. Ved å bruke det samme eksemplet, er investeringen verdt $ 1,102,50 etter det andre året. Gjenta denne beregningen for hvert år i investeringen for å bestemme løpetiden din.

Skritt

Legg til ytterligere tillegg til rektor til nåverdien for den perioden det er laget for investeringer der du fortsetter å gjøre bidrag etter opprinnelig beløp.

Beregning av andre sammensatte perioder

Skritt

Konverter antall perioder til en verdi som samsvarer med din sammensatte periode. For eksempel har en femårig investering med rente sammenblandet månedlig en periode på 60 eller 12 måneder ganger 5 år.

Skritt

Del din årlige rente med antall sammensatte perioder på ett år. For eksempel er fem prosent årlig tilsvarende 0,417 prosent månedlig eller 1,25 prosent kvartalsvis. Legg til 1 til desimalverdien av dette resultatet for å bestemme interessemultiplikatoren.

Skritt

Multipliser din nåværende verdi på samme måte som trinn 3 og 4 i seksjon ett, for hver periode av investeringen eller lånet ditt for å bestemme løpetiden.

Anbefalt Redaktørens valg