Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mange mennesker forvirrer vilkårene "forsikring" og "garanti", noen ganger bruker dem utveksling eller kammer dem sammen for å beskrive et produkt de kjøper for sine hjem. Husforsikring og hjemgaranti er imidlertid to forskjellige ting, og forsikringspolicyer inneholder garantier som ikke refererer til en av dem. Pass på at du bruker riktig uttrykk for å beskrive den riktige tingen for å unngå potensiell kostbar forvirring.

Bruk en hjemgaranti for reparasjonskostnader på vannvarmeren din.

Forsikringspolicy Garanti

En garanti i en forsikring er en erklæring som erklærer at noe den forsikrede sier er sant. En forsikringskontrakt er skrevet på grunnlag av stor tro, noe som betyr at hver part må stole på at den andre er helt sannferdig. For at kontrakten skal være gyldig, må du kanskje garantere at en forutsetning forsikringsselskapet gjør er sant. For eksempel, hvis du søker om livsforsikring, må du garantere at du ikke er terminalt syk. Hvis assurandøren oppdager at en av dine garantier er usann, har det generelt muligheten til å ugyldiggjøre kontrakten og ikke ære eventuelle krav du gjør. Dette er det eneste tilfellet der begrepet "forsikringsgaranti" er korrekt.

Hjem Garanti

Noen selskaper selger hjemgaranti, som er forskjellig fra huseiers forsikringspolicyer. En hjemgaranti er en serviceavtale som betaler reparasjons- og erstatningskostnader for visse dekkede apparater i hjemmet ditt. Hvis du for eksempel kjøper en garanti som dekker ovnen din, og så brenner ovnen, sender serviceleverandøren en reparatør til hjemmet ditt for å utføre arbeidet. Garantibyrået betaler regningen, med forbehold om eventuell sambetalings- eller serviceavgift du godtar i garantikontrakten.

Forvirring Med Forsikring

Hjem garantier er ofte forvekslet med forsikringskontrakter, men de er ikke det samme. En forsikringsavtale er en avtale fra et forsikringsselskap om å betale for reparasjoner til hjemmet ditt, forårsaket av en av de farene som er oppført på retningslinjene dine, opp til den grensen du velger, og ofte inkludert fullstendig ombygging av hjemmet ditt hvis det er nødvendig. Garantien betaler derimot for rutinemessige mekaniske brudd på apparatene dine. Din forsikringspolicy betaler ikke spesifikt for disse kostnadene fordi normal slitasje er utelukket fra standard villaeiers forsikring.

Viktig Distinction

Hvis du sier "forsikringsgaranti" for å referere til enten forsikringspolicyen eller servicekontrakten, kan du enkelt feile den ene til den andre og ende opp uten den typen dekning du trodde du hadde. Boligeier forsikring er vanligvis kreves av din boliglån, men en garanti er ikke. Hvis du legger krav på en ødelagt oppvaskmaskin med forsikringsselskapet, vil det nekte ditt krav. Men hvis du rapporterer brannskader til garantibedriften, vil det råde deg til å ringe forsikringsselskapet ditt.

Anbefalt Redaktørens valg