Innholdsfortegnelse:

Anonim

En sykdom eller skade, inkludert graviditet, som forhindrer en person i å jobbe for en kort periode, kalles vanligvis kortsiktig funksjonshemming. I de fleste tilfeller er en kortsiktig funksjonshemming en som en ansatt forventer å gjenopprette på kort tid. Denne gangen kan variere fra arbeidsgiver til arbeidsgiver, men er vanligvis begrenset til maksimalt 180 dager.

Historie

Kortsiktig funksjonshemming, som definert ved lov, er et relativt nytt begrep i USA. En 1978-endring av Tittel VII i Civil Rights Act fra 1964 gjorde først graviditetsdiskriminering ulovlig i USA. Dette var det første forsøket fra regjeringen for å beskytte arbeidstakere i tilfeller av kortsiktige funksjonshemninger. Selv om bare fem stater i USA for øyeblikket har kortvarige uførhetslover på bøkene, er de fleste amerikanske arbeidstakere beskyttet i tilfelle av kortsiktige sykdommer etter Family Medical Leave Act fra 1993.

Funksjon

Begrepet "kortsiktig funksjonshemming" brukes vanligvis til forsikringsformål. Mens mange selskaper kan velge å tilby kortsiktig funksjonshemming til ansatte, anses det generelt for en fordel. Family Medical Leave Act gir arbeidsbeskyttelse for noen kortsiktige funksjonshemninger. Imidlertid er ikke alle disse sykdommene eller personskader beskyttet av loven. I de fleste tilfeller gir kortsiktig funksjonshemming bare penger til arbeidstakere.

Egenskaper

Kortsiktig funksjonshemming forsikring gir vanligvis enten en prosentandel av inntekt eller et forhåndsdefinert ytelsesbeløp til arbeidstakeren under kvalifiserende sykefravær. I mange tilfeller reduseres mengden over tid. Dette er gjort for å oppmuntre arbeidstakere til å gå tilbake til jobb etter funksjonshemming. For eksempel kan en arbeidstaker motta 100% av inntektene for de to første ukene av permisjonen, men mottar bare 66% etter det.

betraktninger

Det er viktig for både arbeidsgivere og ansatte å forstå kortsiktige uførhetslover og forskrifter for å unngå utnyttelse. For eksempel må arbeidere kjenne sine rettigheter for å gjenkjenne når de blir krenket. Omvendt må arbeidsgivere ta skritt for å sikre at arbeidstakere ikke utnytter sine kortsiktige funksjonshemmede til skade for organisasjonen. Arbeidsgivere må også forstå at det er noen tilfeller når det er mulig å være fullt i samsvar med FMLA-lover samtidig som de bryter med Tittel VII. Det er viktig å forstå kompleksiteten i begge lover for å forbli i samsvar.

Anbefalt Redaktørens valg