Anonim

kreditt: @ Vruln / Twenty20

Det er utmattende, å være mistenkelig hele tiden. Vi må bekymre oss for svindlere på Venmo, på leiemarkedet, mens vi søker om jobber, og mens vi legger inn våre skatter. Vi må ikke fortsette å tåle når en pakke kommer fra Amazon.

Slik skjønner det nå nå. Denne uka, Mental floss fremhevet en stadig mer populær e-handel svindel kalt "børsting." Den gode (eller i det minste håper) nyheten er at selv om det ikke er en gave, kan du få noe gratis ut av det. Den dårlige nyheten er at det er fordi noen har stjålet din personlige informasjon.

I utgangspunktet er personen som mottar pakken tilfeldig til konsollen. Svindlere sender ut produkter de selger eller produserer, ved hjelp av adresser de har plukket opp fra et data brudd. De gir deretter sine egne produkt positive vurderinger på hva som helst online markedsplass de bruker, som også legger merke til en uptick i ordrer. Du vil sannsynligvis ikke ha en returadresse for forsendelsen, så hvis det er noe uskyldig, ikke føler deg dårlig om å holde det eller kaste det. Hvis pakken inneholder noe mindre smakfull, som narkotika eller våpen, er det på tide å (svært nøye) få lovhåndhevelse involvert.

Hvis du er bekymret for identitetstyveri, kan du besøke nettstedet Har jeg blitt pundet? Som vil sjekke om e-postadressene dine i en database med kjente hacks og data brudd. Pass på at du også kontakter selgerens nettsted - hvis det er Amazon, kan Returns Center hjelpe med å spore kontoen og slå den ned. Og hvis pakken kommer med et notat og en gavekvittering, stå ned - noen ganger er den mistenkelige boksen egentlig bare en gave.

Anbefalt Redaktørens valg