Innholdsfortegnelse:

Anonim

Etter pris er volum et av de mest vanlige datapunktene knyttet til aksjemarkedet. Å reflektere den samlede aktiviteten i en aksje eller et marked, volum er selve markedets virksomhet: kjøp og salg av aksjer. Som sådan er volum en viktig indikator for handelsfolk i å analysere markedsaktivitet og planleggingsstrategi.

Finansmarkedet datakreditt: leungchopan / iStock / Getty Images

Antall Aksjer Traded

Volum er et mål for markedslikviditet basert på antall aksjer som handles over en gitt periode. Volumdata registreres for individuelle aksjer, deres tilhørende opsjonskjeder og for indekser som helhet. Normalt volum for hver av disse finnes som en rekkevidde, med pigger eller dips betydelig høyere eller lavere betraktes som en viktig indikator. Volum er vanligvis lavest rundt helligdager og forkortede handelstider.

Viser data

På de fleste lagerdiagrammer vises volum horisontalt som et histogram under prisdata. Store, tradisjonsbaserte blue-chip-navn handler vanligvis om flere titalls millioner aksjer per dag; indekser kan lett flere milliarder deler bytte hender i en enkelt økt. Mindre, illikvide bestander måles kun i titusener eller mindre. På de fleste handelsplattformene, og på gulvet på bytter, blir daglig volum simpelthen representert av de tilsvarende sifrene.

Market Insight

I tillegg til normale volummålinger ser handelsmenn også på volum-for-pris, som vanligvis vises som et vertikalt histogram. Denne typen diagram viser antall aksjer som handler i ulike prisinnskudd, og gir innsikt i støtte- og motstandsnivåene som har en tendens til å utløse de fleste kjøp eller salg. Kombinere pris og volum i et enkelt diagram, er volum-for-pris en kraftig indikator som illustrerer hvordan profesjonelle bruker interne markedsdata til å planlegge lønnsomme handler.

Tilbud og etterspørsel

Volumet reflekterer tilbud og etterspørsel etter aksjer. En lager med lavt volum sies å være illikvide, noe som gir visse risikoer og muligheter. Når volumet er lavt, vil spredningen mellom hva kjøpere er villige til å betale og hva selgerne ber om å ta, øke, noe som gjør vellykkede bransjer vanskeligere å gjøre. Som følge derav kan det være vanskelig eller umulig å selge en illikvide aksje uten å godta den laveste budprisen. Også fordi spredningen er bred, blir illikvide aksjer gitt til store prisfluktuasjoner i begge retninger når de handler.

Handelsbeslutninger

Traders ser ofte til volum ved å bestemme overbevisningen om et trekk i aksjer. Å huske at prisen bare er en indikasjon på den siste handelen, kan transaksjonen av en enkelt aksje flytte en aksje. Men bevegelse på lavt volum antyder en aberrasjon som ikke sannsynlig vil opprettholde. Større enn normalt volum, derimot, er bevis på at handelsmenn er sikre på retningen av aksjens bevegelse og er villige til å sette penger på linjen.

Anbefalt Redaktørens valg